Tennekes

VSW kan zich gaan richten op de nacompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Lang werd in Windesheim gedroomd van een kampioenschap in de vierde klasse C, maar in vijf dagen tijd vergooide VSW de titelkansen. Na de remise vorige week dinsdag bij ’s-Heerenbroek verloor VSW zaterdag met 2-1 van koploper Zalk. Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft VSW een achterstand van zes punten en dat lijkt teveel van het goede.

Met drie punten achterstand wist VSW dat het zaterdag moest winnen in Zalk. Dat straalde de ploeg uit Windesheim eigenlijk geen moment uit. Zalk was scherper en gretiger en wilde er wel echt voor gaan. Lange tijd wilde de wedstrijd maar niet echt loskomen. In de 36ste minuut werd het duel opengebroken door Zalk via een rake kopbal van Jeremy van Dijk. Drie minuten later viel ook de 2-0 via Gerben Hamer. Een voorsprong voor het meer gretige Zalk was niet onverdiend, maar 2-0 deed toch wat geflatteerd aan.

Na rust moest VSW komen, maar een echte stormloop bleef uit. VSW ging wel wat beter voetballen dan voor rust, maar de ploeg werd nauwelijks gevaarlijk. Zalk was wel één keer dicht bij een doelpunt. Aart Schreuder kopte tegen de lat. Zalk wist de voorsprong relatief gemakkelijk te verdedigen en kwam niet in de problemen. Wel had de thuisploeg geluk toen Lars van der Worp Jari van Wijnen wegzette, maar de duw werd niet bestraft met een penalty.

De overwinning voor Zalk leek een zekerheidje, maar in de 90ste minuut wam VSW toch nog terug tot 2-1 via een halve omhaal van invaller William van Oenen. VSW kon echter niet meer gevaarlijk worden.

Joey Platenkamp beleefde als heel VSW geen topdag. “Heel veel wedstrijden hebben we het goed gedaan, maar vandaag niet. Zalk wilde echt winnen, wij niet. Zalk heeft ons de eerste helft afgetroefd. Net toen wij voetballend wat beter werden, scoren zij de 1-0. Zalk is de eerlijke kampioen.” Ondanks de nederlaag werd VSW toch periodekampioen. HTC lukte het niet om een verschil in doelsaldo van +16 in het voordeel van VSW goed te maken. “Onze doelstelling was bij de eerste drie eindigen en een periode te pakken. Dat is gelukt. Of we nog een feestje gaan vieren? Ik denk het wel.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43