Afbeelding

Leerlingen TalentStad bouwen 3D-printers en lasersnijders

Partnerbijdrages

In de klankbordroep PIE (Produceren, Installeren, Energie) van Talentstad Beroepscollege is het idee ontstaan om met de leerlingen 3D-printers en lasersnijders te gaan bouwen, apparaten die steeds vaker worden gebruikt in het bedrijfsleven en de creatieve industrie.

Piet Kuiper is sinds twee jaar lid van de klankbordgroep PIE. Hij heeft altijd gewerkt in de metaalindustrie. Kuiper is ondertussen met pensioen en wil graag energie steken in het enthousiasmeren en opleiden van leerlingen. Zo kwam hij met het idee om met een groep leerlingen eigenhandig 3D-printers en lasersnijders te gaan bouwen. Van ieder apparaat is een prototype besteld en Kuiper heeft vervolgens de apparaten gedemonteerd en bekeken en beoordeeld welke onderdelen door leerlingen zelf konden worden geproduceerd. De leerlingen Herwin Stijf, Yanick van Dalfsen en Tim Koerhuis hebben uiteindelijk helemaal zelf onder Kuipers’ leiding tijdens de praktijklessen de apparaten gebouwd, maar ook de verschillende onderdelen zelf geproduceerd. De apparaten die zijn gebouwd kunnen vervolgens onder meer worden gebruikt tijdens de PIE-lessen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37