Toneelgroep Puck speelt Bonaventure

Algemeen

ASSENDORP - Toneelgroep Puck speelt op donderdag 17 en vrijdag 18 mei het dramastuk ‘Bonaventure’, dat zich afspeelt in een nonnenklooster begin 1947.

Om het publiek in de juiste sfeer te krijgen, is gekozen voor een bijzondere locatie voor de voorstellingen: het Dominicanenklooster in Assendorp. Het verhaal is vernoemd naar zuster Mary Bonaventure (geboren 1610, overleden 1672) en gebaseerd op de bekende film ‘Thunder on the hill’ uit 1951. In Nederland werd deze film bekend onder de titel ‘Tromp der Liefde’.

Er dreigt een dijkdoorbraak en dus een watersnoodramp. Het nonnenklooster, dat hoog gesitueerd ligt, neemt een aantal evacuees op, onder andere de voor moord op haar broer ter dood veroordeelde Sarat Carn. Zuster Mary Bonaventure gelooft dat de moedige en sterke Sarat onschuldig is aan de moord. Maar wie is dan wel de schuldige?

De hoofdrol van zuster Mary Bonaventure wordt gespeeld door Monique Delforterie, die in haar rol al meteen een klik voelt met Sarat Carn. “We hebben een vrij nieuwe groep dit jaar, maar ik vind het leuk om te zien hoe iedereen elkaar steeds beter leert kennen. Zeker nu we naar het einde toeleven om een fantastisch stuk neer te zetten”, aldus Joelle ’t Lam, die te zien is in de rol is van Sarat Carn.

‘Bonaventure’ is een indrukwekkend en serieus dramastuk met historische feiten, een vleugje humor en een verbluffende ontknoping, volgens de toneelgroep. Kaarten kosten 11 euro en zijn online te bestellen op www.toneelpuck.nl.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 21 uur geleden