Afbeelding

OCA Zwolle houdt Open Avond

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mensen met chronische pijn en/of vermoeidheid kunnen zich vrijblijvend laten informeren tijdens de Open Avond van OCA Zwolle op donderdag 17 mei van 19.00 tot 21.00 uur.

“OCA zoekt actief naar wegen om cliënten nóg beter de weg te wijzen naar een gezonde toekomst. We gaan hierbij uit van de mogelijkheden, niet van de beperkingen. Verandering en activiteit staan voorop. Hoe complex het probleem ook is, onze heldere, resultaatgerichte aanpak begeleidt de cliënt naar een toekomst waarin verantwoordelijkheid en zelfmanagement centraal staan. Om zo weer mee te kunnen doen in de maatschappij”, legt psycholoog Kim Bokking uit. “We bieden twee type trajecten: één voor mensen met pijn- en mogelijk daarbij vermoeidheidsklachten en één traject gericht op reintegratie wanneer iemand stagneert in zijn werk.”

“Met hulp van een fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en een revalidatiearts gaat OCA Zwolle samen op zoek naar een betere versie van jezelf. De mensen die hier komen, zijn al bij een medisch specialist, fysiotherapeut en/of psycholoog geweest”, zegt eigenaar Christan Beltman. “Wanneer eerdere behandeling onvoldoende heeft geholpen of wanneer klachten niet over gaan, komen wij in beeld. We leren mensen zo goed mogelijk met de klachten om te gaan, zodat ze ondanks de mogelijk fysieke beperking weer kunnen doen waarvan ze gelukkig worden.” Bij binnenkomst krijgen cliënten eerst een uitgebreide intake. Rik van de Nes: “Iedere professional onderzoekt de cliënt vanuit zijn/haar vakgebied en deskundigheid, zodat er een compleet beeld ontstaat. Het team bepaalt in samenspraak met de cliënt het beleid dat vervolgens in een behandelplan wordt vastgelegd. We maken daarbij gebruik van de laatste wetenschappelijke kennis.”

Het traject voor revalidatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, het traject voor re-integratie wordt betaald door de werkgever. Beltman: “In het re-integratie traject krijgen medewerker en werkgever de begeleiding die nodig is om de medewerker verantwoord en duurzaam terug te brengen op zijn/haar werkplek.”

“Chronische pijn kan iedereen overkomen”, weet Bokking door haar ervaring met deze doelgroep. “De psychosociale en maatschappelijke gevolgen daarvan worden nog steeds onderschat. Dagelijks pijn hebben heeft niet alleen invloed op het leven van de cliënt maar ook op het leven van zijn/haar directe omgeving.”

Geïnteresseerden zijn bij OCA Zwolle welkom voor een kosteloos kennismakingsgesprek, maar iedereen is uiteraard ook welkom op de Open Avond. De medewerkers van OCA Zwolle vinden het prettig als mensen zich daarvoor van tevoren even telefonisch of per e-mail aanmelden.

OCA Zwolle
Middelweg 402
8031 VX Zwolle

(038) 200 15 80

info@ocazwolle.nl

Afbeelding
Afbeelding