Afbeelding
Boertienfoto

IntermeZZo Solex-toertocht viert eerste lustrum

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Toeristisch zeer aantrekkelijk, met tochtgenoten die allen IntermeZZo een warm hart toedragen, dat is een mooi begin van de zomer. Met dank aan velen, maar vooral Wim & Wim, Corinne en al die anderen die niet met naam genoemd (willen) worden.

Zoals de beide Wimmen elkaar jaarlijks weten te motiveren, het blijft een aandoenlijk moment. “Beleef de jaren ’70 op een traditionele solex, toeren langs idyllische plekjes, voel de wind om je hoofd en maak een stop om wat te drinken en bij te kletsen. Het unieke aan deze tocht is ook dat gezelligheid tevens een maatschappelijk doel steunt. De afgelopen jaren hebben wij IntermeZZo mogen verblijden met, en dat zeggen wij met veel respect, fantastische bedragen waarmee Corinne en haar enthousiaste medewerkers hun werk kunnen voortzetten. Dat voelt goed.”

De Tocht

Was het verleden jaar een deel van de Veluwe, dit jaar gaat het solex gezelschap richting het Vechtdal. Een tocht, uitgezet door Rene van de Have, waarbij tevens het nieuwe onderkomen van IntermeZZo is opgenomen. Van Enteren heeft de tocht inmiddels al gereden. “Fantastisch en soms adembenemend, zo mooi. Wat wonen wij hier toch in een van de mooiste delen van het land. Ruim 56 kilometers proeven, ruiken en genieten.” Hoe mooi de tocht ook mag worden, het bordje ‘vol’ is bereikt. “Onze limiet is vijftig. Dat aantal met nog eens tien begeleiders is beheersbaar. Veiligheid staat voorop. Het leuke is ook dat er wederom nieuwe rijders zijn bij gekomen. Om misverstanden te voorkomen, onder de deelnemers zijn veel ondernemers maar het is beslist geen netwerkdag. Het is een dagje uit en na afloop gaan we met z’n allen heerlijk buffetten bij cafe de Mol. Ons vertrek- en eindpunt van de dag. Voor een muzikaal intermezzo zorgen de beide heren van Men-in-Music en dit jaar zijn er ook twee zangeressen. Onze mysterie-guest – een bekende Zwollenaar die veel voetstappen op zowel de grasmat van PEC Zwolle als de binnenstad heeft staan – staat garant voor mobiel entertainment. Hij/zij is bij uitstek geschikt voor deze taak want het is tevens een bijzondere Solex Toertocht; de vijfde!”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden