Woodwinds meets Brass | Duo concert Clarinet Choir Weert & Brasspack | zondag 10 juni 2018

· leestijd 1 minuut Cultuur

Woodwinds meets Brass | Duo concert Clarinet Choir Weert & Brasspack | zondag 10 juni 2018

Het Clarinet Choir Weert (CCW) geeft samen met haar gastheer, koperensemble Brasspack, een dubbelconcert in Zwolle op zondag 10 juni. Beide ensembles laten die middag vanaf 14:30 uur een gevarieerd programma horen. CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen, waarvan de meeste specifiek voor klarinet zijn geschreven. Brasspack speelt een zeer afwisselend programma. Zo spelen ze nummers zoals Minnie the Moocher, het heftige 3AM Bounce en het eigen ‘Decades Medley’ welke is gearrangeerd door bastrombonist Rien Wesselink.

Het concert vindt plaats in de intieme, nieuwe concertlocatie van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting aan de Floresstraat 21 te Zwolle (achter de McDonalds Zwolle Noord). Plaatsen zijn beperkt, aanmelden (entree EUR 5,-) is dus gewenst en kan via het mailadres van geert@brasspack.nl.

Clarinet Choir Weert (CCW)

CCW bestaat uit zo’n 20 muzikanten, hoofdzakelijk klarinettisten. In het CCW is naast de 2 slagwerkers het hele klarinet spectrum vertegenwoordigd van es klarinet, klarinet, alt klarinet, bas klarinet, contra-alt klarinet en contra-bas klarinet. Deze hout instrumenten staan bekend om hun mooie sonore geluid. CCW is een onderdeel van het Rick te Weert (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie). Dit klarinetensemble staat onder leiding van John van Peij en vierde in 2016 zijn 30-jarig jubileum.

Brasspack

Brasspack speelt van alles. Zeven veelzijdige blazers spelen alles wat onze toehoorders en zijzelf leuk vinden. Van klassiek tot licht en alles met een knipoog. TV thema’s, musical, groovy jazz, noem maar op. Van zeer ingetogen tot verschrikkelijk uitbundig, Brasspack speelt het.

Geert Theeuwen en Hessel Boschma startten eind 2011 met Brasspack, in april 2012 vond het eerste optreden plaats in Zwolle. Met de bekende ensembles zoals Mnozil, Da Blechhauf’n en andere als inspiratie, werd een ensemble opgezet met als uitgangspunt een breed en toegankelijk repertoire. Een knipoog mag in het programma niet ontbreken.

De muzikanten van Brasspack vind je ook in hafabra-orkesten, op conservatoria, in bands en professionele orkesten.

  • Hoog koper: Geerhard Abma (trp/flh), Elwin Smit (trp/flh), Hessel Boschma (trp/flh)

  • Laag koper: Gerben van Houwelingen (trb), Rien Wesselink (btrb), Ard Horsman (tb), Geert Theeuwen (trb/btrp)

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59