Eerste concerten van nieuw orkest

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kamerorkest IJsselstrijkers en blazers

Kamerorkest IJsselstrijkers en blazers is een nieuw orkest in de IJsselregio. De twintig orkestleden zijn amateurs, van jong tot oud. Zij willen op hoog niveau muziek met elkaar maken en laagdrempelige concerten verzorgen. De leden komen uit de wijde omtrek van de IJsselstreek, met als zwaartepunt de regio Zwolle.

Aansprekende muziek op een zomeravond

Het eerste project van dit bruisende initiatief heet van Bach tot Piazzolla.

Op het programma staan de volgende werken:

Bach Brandenburgs Concert no 6

Vivaldi Concert voor viool en strijkers in C

Tsjaikovski Souvenir de Florence

Piazzolla Libertango

Voor deze concerten werken de IJsselstrijkers (dit keer zonder blazers) met de getalenteerde en jonge Rolf Verbeek als dirigent. Rolf timmert enorm aan de weg en dirigeert met enige regelmaat ook professionele orkesten zoals onlangs het Orkest van het Oosten. Van hem zullen we in de toekomst zeker nog veel horen.

De zevenentwintig jarige Danna Paternotte is concertmeester en solist in het vioolconcert van Vivaldi. In 2014 heeft zij haar bachelor aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen voltooid. Vervolgens deed ze haar master aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Al sinds jonge leeftijd ontvangt ze prijzen onder andere het Haydn Muziek Festival en het Prinses Christina Concours. Ook soleert ze regelmatig bij diverse muziekgezelschappen.

De IJsselstrijkers en blazers nodigen iedereen van harte uit om getuige te zijn bij de start van dit ensemble en hopen veel mensen een plezier te doen met hun liefde voor de muziek..

Het concert in Zwolle is op 16 juni 20.00 uur in de doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9.

Het concert in Voorst is op 17 juni om 15.00 uur in de Dorpskerk, Schoolstraat 16.

Toegang €10 aan de zaal.

De try-out van deze concerten is in de Stadkamer Zwolle, op 14 juni om half 8.

Toegang: vrijwillige bijdrage