Afbeelding

Professionele vertellers delen geheimen vak

Algemeen

ZWOLLE - Productiehuis De Verhalenboot stelt bezoekers van het Storytelling Festival Zwolle Unlimited in de gelegenheid om zich zelf in de kunst van storytelling te bekwamen. Professionele vertellers en schrijvers geven les tijdens het festival. De Kaartverkoop daarvoor is van start gegaan.

De festivalworkshops op 1, 2 en 3 juni worden verzorgd op initiatief van Productiehuis De Verhalenboot, in nauwe samenwerking met De Vertelacademie Nederland/Vlaanderen en de Schrijversvakschool Groningen/Noord-Nederland. De Verhalenboot heeft als grote doel: verhalen en vertellers in de wereld brengen. Daarom wordt festival Zwolle Unlimited, dat zich richt op de verhalende kunsten, aangegrepen om nieuwe schrijvers en vertellers op de leiden.

De workshops variëren van een introductie op het verhalen vertellen en het verhalen schrijven tot het toepassen van clowneske elementen in het vertellen, verhalende non-fictie, autobiografisch schrijven, het toepassen van perspectief in verhalen en het vertellen aan kleuters en dichtfitness. Degenen die na de festivalworkshops de smaak te pakken hebben, worden van harte uitgenodigd, hun storytelling skills verder te ontwikkelen tijdens de vele vertelcursussen en schrijfcursussen die komend seizoen worden aangeboden in Zwolle op De Verhalenboot.

De onlineverkoop loopt tot en met donderdag 31 mei. Daarna op het festival bij de festivalkassa voor De Verhalenboot. Tickets zijn te bestellen via www.zwolleunlimited.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30