Afbeelding
Freddy Schinkel

Recreatiesluis en Reevesluis open voor het publiek tijdens Dag van de Bouw

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 2 juni gaan de bouwhekken van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta in Kampen open voor bezoekers! Tussen 10:00 en 16:00 uur kunnen geïnteresseerden letterlijk een “kijkje achter de dijken” nemen, tijdens de derde editie van de Dag van de Bouw.

Door middel van Hop-on-hop-off bussen kunnen bezoekers de bouwwerkzaamheden van dichtbij bekijken. Startpunt is het projectkantoor aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen. Van daaruit kan men per bus naar de Recreatieschutsluis aan de Kamperstraatweg en naar de Reevesluis aan de Drontermeerdijk. Op alle drie de locaties is veel te zien, te doen en te beleven. Elke 10 minuten vertrekt er een bus vanaf het projectkantoor en bezoekers kunnen bij de verschillende locaties op- en afstappen.

Bedieningsgebouw
Bij de Recreatieschutsluis kan men bijvoorbeeld een kijkje nemen in het bediengebouw van deze sluis. Medewerkers van Vialis zijn aanwezig en geven uitleg over het systeem. Een unieke gelegenheid om eens binnen te kijken bij een sluis!

Fotoshoot bij machines
Bij het machinepark kunnen kinderen op de foto in zo’n stoere, grote machine die Aannemerscombinatie Isala Delta voor het project gebruikt. Grijp je kans!

Reevesluis
Bij de Reevesluis kunnen bezoekers een sluis in aanbouw bekijken. Hoe wordt zo’n sluis gebouwd? En hoe komt deze sluis er uiteindelijk uit te zien? Met 3D-brillen kan alvast het eindresultaat worden bekeken.

En nog veel meer
Springen, stoepkrijten, skelter rijden, badeentjes vangen, kleuren, quizvragen beantwoorden, in een machine klimmen, water- en rietvogels spotten! Er is genoeg te doen tijdens de Dag van de Bouw 2018 bij Ruimte voor de Rivier IJsseldelta!

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 18 uur geleden