Afbeelding

Zes zwartebanders erbij voor Mossel-Boot

Sport

HARDERWIJK - Zes karateka’s van de Zwolse karateclub Mossel-Boot, een onderdeel van Budo-Stichting-Boot, hebben in Harderwijk de zwarte band behaald, de zo de felbegeerde meestergraad in het karate.

De eerste groep bestond uit de zusjes Luna en Lois Helbers en de broers Joël en Dylan van Moerkerk. Zij begonnen bijzonder overtuigend en trokken daarmee veel aandacht van het publiek. De mooie atletische technieken werden afgewisseld met strakke stoten en schoppen. De jury oordeelde unaniem positief over het examen met zelfs een ‘uitmuntend’ voor Luna Helbers en Dylan van Moerkerk.

De tweede groep bracht Aernoudt de Haan en Anna van Zomeren op de mat. Zij gingen door op het pad die hun clubgenoten hadden ingezet. Aernoudt de Haan (46) liet zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn, terwijl Anna van Zomeren met haar strakke uitstraling en kractige energie de show stal. Na afloop was trainer-coach Wim Mossel bijzonder in zijn nopjes met dit resultaat. Een voorbereiding van ruim een jaar werd zo geweldig afgesloten.