25e editie Eper Paarden4daagse wordt groots gevierd!

· leestijd 2 minuten Algemeen

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juni is de 25e editie van de Eper Paarden4daagse. En dat wordt dit jaar groots aangepakt! Ieder jaar rijden ruim 500 ruiters en menners door de prachtige gebieden van Epe. Dit jaar zijn er speciaal ter gelegenheid van het jubileum extra activiteiten voor deelnemer en bezoeker! Iedereen is welkom om deze 25e editie te komen vieren op en rondom het evenemententerrein aan de Officiersweg in Epe.

Op maandag 11 juni is er een grandioze opening met onder andere een show van de Gele Rijders van het Korps Rijdende Artillerie. Horseboarding team The Flying Dutchmen laat in een show een opkomende sport zien, het horseboarden. Paardenliefhebbers kunnen kijken naar een clinic van de beroemde olympische dressuuramazone Adelinde Cornelissen! Ook voor de overige bezoekers zijn er mooie optredens. Vanaf 21.30 gaat de gezelligheid verder met muziek in de tent van Doet Maes. Iedereen is van harte uitgenodigd, de toegang is gratis!

Ook dit jaar waren er weer ruim 740 aanmeldingen van ruiters en menners, waarvan 500 deelnemers mee mogen doen. Zij rijden dinsdag me zo’n 750 paarden de eerste route door de prachtige omgeving van Epe. Voor de seniore bezoekers wordt een leuke middag georganiseerd. ’s Avonds wordt het evenemententerrein omgetoverd tot openluchtbioscoop! Iedereen met een gratis ticket is welkom om gezellig samen de film War Horse te kijken.

De woensdag beginnen de deelnemers aan de tweede route. Deze gaat dit jaar door Vaassen, langs Kasteel de Cannenburgh. Hier kunnen mensen genieten van al het moois dat langs komt. Bij het kasteel is een doorgang, waar de paarden hun route vervolgen door het dorp. Op het plein van het kasteel zal veel te doen zijn voor de kids en ook in het dorp zijn er verschillende activiteiten voor de jeugd en toeristen. Speciaal voor het jubileum is namelijk “De maand van het paard” uitgeroepen. Samen met de scholen wordt er een prachtig programma gemaakt met kunst, cultuur, zeskamp en nog veel meer in Epe en Vaassen. Deze dag staat ook in het teken van de paardenkunstroute voor de bezoekers in het centrum van Epe. Meer info en het actuele programma is te vinden op de website: www.paarden4daagse.nl.

Op donderdag wordt de derde route gereden. Aan het eind van de dag is 'De Braai', een gezellige barbecue met alle deelnemers. Na het eten begint al snel de gezellige feestavond. Ook dit jaar weer verzorgd door het Duo Two For You. Iedereen is welkom voor een leuk feestje, de toegang is vrij!

Vrijdag rijden de deelnemers de laatste route. 's Avonds dossen de deelnemers zichzelf en de paarden feestelijk uit voor een intocht door Epe. Dit jaar rijden zelfs een aantal bijzondere aanspanningen mee, waaronder de koninklijke rijtuigen! Ook de Gele Rijders en postkoetsen met zesspan paarden rijden mee. Na de intocht volgt de prijsuitreiking op het evenementen terrein. Nadat de winnaar bekend is gemaakt zorgt zanger Dennis Wiltink voor een gezellig slotfeest, waar ook iedereen weer welkom is.


Al met al een zeer diverse en gezellige week. Deelnemer, bezoeker, jong en oud zal zich vermaken tijdens de 25e editie van de Eper Paarden4daagse!

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59