Afbeelding

JUF IS BOOS, MEESTER OOK!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Eleonora Kogelman, groepsleerkracht op Kindcentrum De Werkschuit, organiseerde woensdag 30 mei een basisonderwijs-stakingsactie in Zwolle. De actie werd een succes. Er kwamen naast alle collega's die naar Deventer zijn gegaan, tientallen collega's naar de Zwolse binnenstad. Zij vormden een grote stoet met spandoeken en borden, die met veel lawaai door de binnenstad ging en voluit liet horen: JUF IS BOOS, MEESTER OOK!
Eleonora was blij verrast: "Wat een fijne opkomst van collega's en wat veel mensen die ons aanmoedigden, wat een goed gevoel."

Eleonora nam vorige week het initiatief voor een Zwolse stakingsactie: "Toen bekend werd dat er in Deventer een manifestatie werd georganiseerd, merkte ik in onze teamkamer van De Werkschuit dat misschien niet alle collega's daar naar toe zouden gaan. Daarom heb ik het initiatief genomen om zelf een actie in Zwolle te organiseren. Toen ik ging inventariseren binnen OOZ of er collega's mee wilden doen kwamen er gelijk veel positieve reacties. Nadat ik samen met de afdeling Communicatie van OOZ de media had benaderd en er berichten in de krant en op social media verschenen haakten steeds meer collega's van verschillende scholen aan. Zelfs van buiten OOZ! Ik was helemaal enthousiast: ONZE ZWOLSE ACTIE GAAT DOOR!".

Eleonora is blij met de steun vanuit OOZ. "Gisteren was Kees Elsinga, onze nieuwe voorzitter College van Bestuur, op De Werkschuit. Hij stak ons een hart onder de riem, OOZ steunt ons. Dat deed goed. We ontvingen ook nog een mailtje van de voorzitter van CNV Onderwijs, zij sloot af met: Succes en een mooie stakingsdag gewenst! En dat werd het; een geslaagde actie voor de kinderen, voor onze collega's en voor onszelf! Nu hopen dat het ministerie gaat luisteren!"

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59