Afbeelding

‘Lange Hans’ Horeca Voetbal Toernooi heeft als inzet de Jan Boertien Bokaal

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - De bal rolt in Rusland – het WK Voetbal is daar momenteel gaande - en komende zondag 17 juni 2018 ook op de velden van sportcomplex HTC waar het traditionele Zwolse horeca voetbaltoernooi wordt gehouden.

Dit jaar een bijzonder toernooi vanwege het overlijden van horecaman Hans Langenkamp. Zijn horecanaam ‘Lange Hans’ is vanaf nu verbonden aan het toernooi waar sinds 2016 wordt gestreden om de Jan Boertien Bokaal; de Zwolse fotograaf van onder meer Rondje Swolle die in oktober 2015 is overleden. De deelnemende voetbalteams vertegenwoordigen allemaal een Zwols horecabedrijf en de spelers zijn personeel en vaste klanten van deze restaurants, bars en (eet)cafés. Sinds 2017 wordt er gevoetbald met teams van zeven spelers terwijl het aantal deelnemende teams sinds afgelopen jaar is teruggebracht van 25 naar 16. “Dat werkt prima, is voor ons als organisatie overzichtelijk en de reacties van de toeschouwers zijn ook positief”, aldus organisator Roy Fernandes die met de komst van Twan Langenkamp, de zoon van ‘Lange Hans’, als medeorganisator volop vertrouwen heeft in een sportieve toekomst van het toernooi. Twan gaat zich met name inzetten voor de sponsoring en de social media. “Volgend jaar zal er een speciale Facebookpagina komen met daarop alle informatie van dit toernooi. Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben en voor mij heeft dit mooie toernooi een speciale betekenis vanwege mijn vader”, aldus Twan. De aftrap van het toernooi vindt plaats om 12.00 uur met een speciaal openingswoord van Gerrit ‘Papje’ der Kooy. De wedstrijden duren 25 minuten en staan onder leiding van officiële scheidsrechters. Als gebruikelijk zal het publiek worden vermaakt met live-entertainment. De toegang bij dit toernooi is gratis.

Deelnemende horecateams: Het Proeflokaal, De Librije, De Vier Jaargetijden, Café Robbedoes, ’t Swolsch Café, Café de Kleine, Café de Pul, Ristorante Pizzeria La Terra Italiana, Eetcafé Hawaii, Café de Pierik, Café Bruut, McDonalds, Café het Beugeltje, Café de Hete Brij, Café Lucky en PizzaBar de Plataan.