Afbeelding

Assendorper Jaarmarkt gaat naar de zaterdag en krijgt kwaliteitsimpuls

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Anders dan voorgaande jaren, is de Assendorper Jaarmarkt nu op zaterdag; op zaterdag 26 juni van 10.00 tot 18.00 uur is het groot feest in het gezellige winkelgebied van de Assendorperstraat met vooral zelfstandige ondernemers.

“We verwachten op zaterdag – voorheen was de Jaarmarkt op donderdag – meer publiek en ook meer mensen uit de wijk”, vertelt Elmer Bakker, voorzitter van winkeliersvereniging ‘Assendorp, dat leeft’. “De meeste mensen zijn vrij op zaterdag en kinderen kunnen nu ook meer genieten.” De winkeliersvereniging heeft daarop ook ingespeeld door diverse activiteiten voor de jonge bezoekers te organiseren. Zo is de scouting in de Assendorperstraat actief, evenals kindercircus Pavarini en is er een voorstelling met muziek over het boek ‘Brom de Vlieg’.

“De zaterdag maakt het ook mogelijk om een aantrekkelijker programma te brengen”, vult Jan Willem van Dorp aan. “Er is dit jaar een standwerkersconcours dat meetelt voor het Nederlands kampioenschap, als ook live-muziek, een bijzonder draaiorgel en workshops portrettekenen en handlettering. De activiteiten lopen echt van het begin tot het einde van de Assendorperstraat, zodat bezoekers over de hele lengte worden vermaakt.”

De winkeliersvereniging wil hiermee de traditie van de ‘standaard markt’ doorbreken. “We zien het als een soort try-out; het belangrijkste is dat de sfeer goed is en de bezoekers enthousiast zijn. De Assendoper Jaarmarkt is bovendien voor een heel mooie gelegenheid voor mensen elders uit de stad kennis te maken met het gezellige winkelgebied van Assendorp.” Bezoekers kunnen gratis parkeren bij het provinciehuis.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30