Afbeelding

Boekpresentatie Maaike Vrenken 'Kern van de zaak'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op vrijdag 29 juni overhandigt Maaike Vrenken, auteur van managementboek Kern van de zaak – waarde(n)vol zijn en blijven, het eerste exemplaar van haar boek aan Mienke Schinkel, oprichter van ELLLA en wethouder René de Heer, portefeuillehouder van Economie, onderwijs en werk van de Gemeente Zwolle.

De feestelijke uitreiking vindt van 15.30-17.30 uur in besloten kring plaats bij Waanders in de Broeren.

Vrenken geeft in haar boek antwoord op de vraag: Wat maakt dat je échte waarde creëert voor je klanten en daarin blijvend succes kunt boeken?

Waarde(n)vol zijn en blijven, als organisatie en als mens. Is dat lastig? Ja. Want we zien organisaties die omvallen, klanten die zich – nog steeds – niet gehoord of gezien voelen en mensen die massaal afhaken of buitenspel staan. Hoe komt dit, maar vooral: hoe vind je (weer) bestaansrecht?

Het antwoord ligt volgens de auteurs van Kern van de zaak in het vinden van je True-Value-Connection: een filosofie en een model die in wezen draait om drie dingen: echtheid, waarde(n) en verbinding. Het TVC-model is een oproep fundamentele vragen te stellen over de grond onder je bestaan. Verbinding is daarbij het sleutelwoord; de klant in het hart sluiten de opdracht.

Het boek kan worden gelezen als een managementboek – hoe organisaties waarde(n)vol te maken voor de toekomst – maar ook als een boek over persoonlijk leiderschap en effectiviteit – hoe je te verbinden met dat wat er voor jou écht toe doet.

Maaike Vrenken (1973) heeft met een achtergrond in bedrijfskunde inmiddels ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Zij werkte 15 jaar bij Wehkamp en was daar de laatste 8 jaar als manager Customer Service verantwoordelijk voor de klantenservice in de breedste zin des woords. In 2017 startte zij haar eigen zaak: SPRAKELOOS advies. Als adviseur, sparring partner, kritische spiegel en spreker, helpt zij organisaties om beter voor hun klanten te zorgen. Maaike werkt altijd met de klant in het hart en helpt mensen en organisaties dat te adopteren. Geboren in het noordelijkste dorp van Limburg, woont zij nu bijna 20 jaar in Zwolle, een stad en regio waarmee zij zich verbonden voelt, waar zij zich thuis voelt en waar zij trots op is.

Maurits Hoefnagels (1956) was collega bij Wehkamp en beëindigde in 2017 zijn werkzame leven in traditionele zin. Met zijn drijvende kracht hielp hij bij de totstandkoming van dit boek.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 7 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 20 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren