Afbeelding
Carin Koopman

CultuurZIEN over ''Walen en Hugenoten in Kampen''

· leestijd 1 minuut Cultuur

CultuurZIEN over ''Walen en Hugenoten in Kampen''

Door de eeuwen heen kwamen stromen vluchtelingen naar Kampen. In de 16e eeuw waren dit o.a. Waalse drapeniers, die een eeuw later gevolgd werden door Franse Hugenoten. Het betrof goed opgeleide mensen, financieel bemiddeld en door het stadsbestuur met open armen ontvangen. Onder de titel ''Walen en Hugenoten in Kampen'' organiseert cultuurZIEN een lezing op 26 juni en een stadswandeling op 30 juni.

Tijdens de lezing op dinsdagavond 26 april vertelt Carin Koopman van cultuurZIEN over de geschiedenis van Walen en Hugenoten in Kampen en hun betekenis voor de Kamper samenleving. Een fascinerend verhaal over slimme handelslui en een stadsbestuur dat probeerde de economie van Kampen weer op gang te brengen. De lezing start om 19.30 uur in huis '' 't Brieschend Peerd'', Buitennieuwstraat 17. De kosten bedragen € 15, - p.p. (leden Nutsdepartement 10% korting). Graag vooraf aanmelden voor bijwonen lezing via kunst@cultuurZIEN.nl of bel met (038)331 10 24.

Op zaterdag 30 juni volgt een stadswandeling langs locaties waar Walen en Hugenoten woonden, werkten en kerkten. De stadswandeling is een aanvulling op de lezing van dinsdagavond 26 juni. De wandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda, aan de Marktsteeg. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p. (leden Nutsdepartement 10% korting).

Deelnemen aan lezing én stadswandeling kan voor € 20, - p.p.. Graag vooraf aanmelden voor deelname aan combinatie lezing/stadswandeling via: kunst@cultuurZIEN.nl of via tel. (038)331 10 24. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl