Afbeelding

Senioren van dagbesteding Berkumstede kunnen gaan tuinieren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De senioren van de dagbesteding van Berkumstede (Driezorg) kunnen vanaf nu tuinieren. De tuin is groter gemaakt en voorzien van nieuwe planten en moestuinbakken. Dat geeft gelegenheid voor activiteiten en zorgt voor meer contact met de buurt. Afgelopen vrijdag werd de tuin in gebruik genomen.

“Sommige cliënten die bij ons komen voor dagbesteding, zijn echt buitenmensen. Ze vinden het leuk om buiten te zitten, in de tuin bezig te zijn, te schoffelen of in een moestuin te werken”, vertelt activiteitenbegeleider verzorgende Riëtte Lindeboom-Kremer. “De tuin was voorheen echter best klein. Daar konden we weinig met cliënten doen. Dat was jammer, want onze doelgroep heeft behoefte aan ruimte, maar ook aan overzicht en veiligheid. Ze zijn bij ons dus afhankelijk van de ruimte en de veiligheid die de tuin biedt.”

Op dagen die de cliënten bij de dagbesteding doorbrengen, doen ze allerlei activiteiten, zoals spelletjes, bewegen en geheugentraining. “We koken ook samen. Met de nieuwe moestuin kunnen we straks groenten uit eigen tuin klaarmaken. We willen graag vergeten groenten planten. Dat brengt vroeger naar nu. Dat is prettig voor de doelgroep.” Lindeboom-Kremer merkt ook dat de nieuwe tuin, die is omringd door een nieuwe taxushaag, sociale contacten teweegbrengt. “Mensen uit de buurt en bezoekers van onze locatie lopen langs en maken een praatje. Dat brengt leven in de brouwerij.”

Voor het uitbreiden van de tuin vroeg Berkumstede financiering aan bij het Zwolse fonds ‘De Gasthuizen’, dat financiële steun geeft aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.