Afbeelding
Studio Schulte Schultz

‘Overijssel Verwoord’: evenementen voor lezers en schrijvers

Algemeen

REGIO – Overijssel staat vanaf 4 augustus ruim een half jaar in het teken van literaire activiteiten. Onder de noemer ‘Overijssel Verwoord’ wordt het publiek van Zwolle tot Enschede betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs en evenementen. Het evenement wordt in maart 2019 afgesloten tijdens het ‘Groot Overijssels Boeken- & Verhalenbal’.

‘Overijssel Verwoord’ is er voor lezers en schrijvers (in spe) van jong tot oud uit de hele provincie. Zo schrijven ouderen in verzorgingshuizen korte verhalen gebaseerd op hun herinneringen tijdens het project ‘Het Verhalenhuis’. Middelbare scholieren gaan onder de noemer ‘Lezen met de Sterren’ collectief aan de slag met het lezen en bespreken van een boek. Verder zijn er leesclubs en schrijfwedstrijden waar iedereen aan mee kan doen. Daarnaast wordt de prijs voor het beste Overijsselse boek van het jaar uitgereikt en reageren dichters als ‘poëziecurator’ op een tentoonstelling.

Gedeputeerde Hester Maij van cultuur over ‘Overijssel Verwoord’: “Lezen en verhalen vertellen dragen ertoe bij dat mensen begrip voor elkaar hebben en zich kunnen inleven in anderen. Overijssel Verwoord is een prachtig project waarin mensen van alle leeftijden met elkaar worden verbonden.”

Een nieuw fenomeen in Overijssel is het Dichtersgilde: een groep jonge, talentvolle dichters die gezamenlijk als literaire ambassadeur van Overijssel optreden. De leden van de Dichtersgilde worden op 4 augustus tijdens Het Tuinfeest te Deventer gepresenteerd.

Een overzicht van alle projecten staat op www.overijsselverwoord.nl.