Afbeelding

Filmtheater Fraterhuis vertoont film over Indische muzikanten

Algemeen

BINNENSTAD - De muzikale documentaire ‘Klanken van Oorsprong’ is vanaf donderdag 21 juni als matinee voorstelling te zien in Filmtheater Fraterhuis.

De film toont een mozaïek van verhalen over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op het Nederlandse muzikale cultuurgoed. In Nederland waren er in de jaren vijftig groepen zoals de Tielman Brothers, The Javalins en de Blue Diamonds. Zij legden de basis voor de latere popmuziek in Nederland. Later zouden andere Indische muzikanten uitgroeien tot populaire artiesten zoals Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot, Liesbeth List, pianist Rob Agerbeek, Sandra Reemer, Ernst Jansz (Doe Maar) en Dennis van Leeuwen (Kane). Zij vertellen allemaal hun persoonlijke verhaal: over Indië en de komst naar Nederland, hun successen en de rol die hun Nederlands-Indische achtergrond altijd is blijven spelen in de muziek. Hun verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

De actuele data en tijdstippen van de filmvoorstellingen zijn te vinden op de website www.filmtheaterfraterhuis.nl . Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden