Afbeelding

Al 15 jaar een thuis ver van huis

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Het is dit jaar 15 jaar geleden dat de eerste ouders hun intrek namen in het Zwolse Ronald McDonald Huis. Het Ronald McDonald Huis is inmiddels voor meer dan 3500 gezinnen een tijdelijk thuis geweest. Vijf jaar geleden werd in Isala de Ronald McDonald Huiskamer geopend, een warme huiselijke plek, vlakbij de kinderafdeling, waar ouders en soms ook patiëntjes even op adem kunnen komen in een andere sfeer. Dit bleek een groot succes. Al meer dan 43.000 gasten bezochten de Ronald McDonald Huiskamer.

In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven zich ingezet voor het Huis. Om bedrijven en relaties te bedanken werd er op dinsdag 19 juni een groots zakelijk ontbijt georganiseerd. Doel daarvan was om alle relaties, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die het Ronald McDonald Huis een warm hart toedraagt, aan de ontbijttafel te krijgen en te bedanken. Een en ander met onderliggende gedachte dat ouders, broertjes en zusjes, die in het Huis logeren, iedere ochtend iemand aan hun ontbijttafel missen.Dat grote ontbijt is gelukt. Ruim 325 gasten bezochten het ontbijt in Theater De Spiegel dat startte met een plenair gedeelte. Oud-toptennisser en vriend van het Huis, Jacco Eltingh, opende het programma. Het was Eltingh die 8 jaar geleden het eerste eitje tikte bij de oprichting van de Ronald McDonald Business Breakfast Club. Daarna was het woord aan burgemeester Henk-Jan Meijer. Hij dankte de aanwezigen voor hun steun en support aan het Ronald McDonald Huis en benoemde hoe noodzakelijk het is dat er een plek in Zwolle is waar ouders kunnen logeren op het moment dat hun kind is opgenomen in Isala. Meijer roemde Zwolle om het samenwerken en de steun vanuit het bedrijfsleven voor het Huis. Vervolgens nam neonatoloog en founding-vader Richard van Lingen het woord over. Van Lingen vertelde over hoe belangrijk het voor een kindje is dat een ouder dichtbij is als in het ziekenhuis ligt, dat dat vroeger wel anders ging en dat het zo fijn is dat het Ronald McDonald Huis is opgericht. Tussen de speeches door werd er een filmpje vertoond van Sara. Dat meisje kwam veel te vroeg ter wereld en werd opgenomen op de NICU-afdeling (intensive care voor te vroeg geborenen). Haar ouders hebben ruim 8 weken in het Huis gelogeerd. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een rap over het Huis door Philip van Vorstenbosch.

Na het officiële gedeelte was het tijd om met elkaar te ontbijten en bij te praten. Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis, kijkt terug op een geslaagde en bijzondere ochtend: “Dit kan alleen maar gerealiseerd worden door het samen te doen. Ik ben blij dat zo veel mensen en bedrijven ons een warm hart toedragen en ons steunen. Uiteraard is de grootste wens dat kinderen niet ziek worden en dat er geen Ronald McDonald Huis nodig zou hoeven te zijn. Dat is helaas niet de realiteit en daarom zijn wij blij dat we er mogen zijn voor de ouders. En daar stonden wij deze ochtend bij stil met iedereen die ons steunt”, aldus Booijink.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden