Afbeelding

Warmlopers willen eigen loopevenement voor Westenholte

Algemeen

WESTENHOLTE – Ter ere van het 10-jarig jubileum van De Warmlopers werd zaterdag 16 juni in samenwerking met Run2Day Zwolle, Wijkvereniging WVF Westenholte en Voetbalvereniging WVF een Warmlopers Jubileumloop gehouden met ruim 150 lopers aan de start.

Het startschot werd gegeven door Jan Pot. Voor deze gelegenheid had hij zijn oude shirt van Trim Westenholte uit de kast gehaald. Jan stond aan de basis van het hardlopen in Westenholte. In 1989 begon hij met een loopgroep die tot 2007  bekend stond onder de naam Trim Westenholte. In 2007 is de naam gewijzigd in Loopsport Zwolle. Jan vertelde nog, dat hij in maart 1994, toen Trim Westenholte 5 jaar bestond, ook al eens een jubileumloop in Westenholte had georganiseerd.

Eigen loopevenement

De Warmlopers zouden graag zien dat deze jubileumloop de start vormt van een jaarlijks terugkerend loopevenement in Westenholte. Dan zou deze wijk in navolging van Berkum (Salverdaloop), Stadshagen (Stadshagenrun), Zwolle-Zuid (10 EM van Zwolle-Zuid) en Aalanden (Aalandenloop) beschikken over een eigen loopevenement. “Met een looptraditie van bijna 30 jaar mag Westenholte eigenlijk niet ontbreken in het lijstje van wijken die een eigen loopevenement organiseren”, aldus een woordvoerder van De Warmlopers.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden