Afbeelding
IOM - Exhibition 2: Op 28 december 1960 reizen 124 emigranten met de KLM vanuit Nederland naar Australië in een recordtijd van 36 uur. © Nationaal Archief (foto uit collectie IOM)

“Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk” - speciale tentoonstelling in de Stadkamer

· leestijd 1 minuut Cultuur

Den Haag, 4 juli 2018 - Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), het migratieagentschap van de Verenigde Naties, het Nederlandse publiek kennis maken met migratiemanagement in de praktijk. In de Stadkamer in Zwolle vindt van 2 tot en met 20 augustus de tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratie- management - het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ plaats.

Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat - het is ook een onderwerp waarbij groepen steeds vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar. Door persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers te tonen, te vertellen en te laten zien belicht IOM migratiemanagement van verschillende kanten. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

“Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden,” aldus Directeur-Generaal William Lacy Swing van IOM.

De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenleving ten goede komt. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.

De tentoonstelling was dit jaar al op verschillende locaties te zien en wordt nu, met dank aan de Stadkamer, getoond van 2 tot en met 20 augustus 2018: Zeven Alleetjes 1a, 8011CV, Zwolle.

Op zowel 7 augustus tussen 11.30-13.30 als 15 augustus tussen 13.30-15.30 uur is een medewerker van IOM aanwezig die een toelichting kan geven over deze tentoonstelling.

De komende maanden reist de tentoonstelling verder naar andere locaties in Nederland.

Voor meer informatie over IOM, het VN migratieagentschap, in Nederland: http://www.iom-nederland.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden