Damesfinale eerste klasse
Damesfinale eerste klasse

Zwollenaren leggen het af tegen nationale toppers op eerste Padelrankingtoernooi in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Afgelopen weekeinde werd het eerste officiële ranking padeltoernooi in Zwolle georganiseerd op de banen van PadelZwolle. Met Marnick Ryckaert was een speler uit de top tien van Nederland aanwezig, en verder in het deelnemersveld bij de dames en heren enkele padeldubbels uit de hoogste klasse van Nederland).

Het was zaterdag om 9 uur een vroege start voor de padelkoppels uit het westen van het land (o.a. uit Amsterdam, Rotterdam, Alphen). Dat bleek al snel een voordeel want met de zon boven de padelkooien werd een partij rond het middaguur toch een pittige strijd. Bij de heren eerste klasse werden beide padeldubbels uit Zwolle, Robin Bodde-Roderik Masselink en Robert Hollander-Edwin Oosterhof tweede in hun afzonderlijke poule waardoor de Zwolse duo’s de finale op zondag net niet wisten te bereiken.

Bij de dames eerste klasse werden Suzanne Meijering & Caren vd Harst derde in hun poule.

De Zwollenaren Marco de Mooy & Michiel Hamstra haalden na poulewinst wel de finale in de tweede klasse. Het geroutineerde padelduo uit Enschede Robin Hijink/Bart Brandon was daarin te sterk.

Een zeer geslaagd eerste padeltoernooi van PadelZwolle onder auspiciën van de Nederlandse Padelbond. Voor later dit seizoen ligt een vervolg in de planning.

De uitslagen van het NPB 100 padeltoernooi:
Finale Heren tweede klasse:
Robin Hijink & Bart Brandon – Marco de Mooy & Michiel Hamstra: 6-4 6-3
Finale Dames eerste klasse:
Marella Keijser & Sanne Bouma – Anouk Roesink & Anouk Aveskamp: 6-1 6-2
Finale heren eerste klasse:
Marnick Ryckaert & Sabin Tigu – Paul Beduel & Ronald Beduel : 6-1 6-2

 Herenfinale eerste klasse
 Marnick Ryckaert en Sabin Tigu
 Herenfinale tweede klasse