Afbeelding
Schaatsvereniging Zwolle

Schaatsvereniging Zwolle houdt vrijdag derde Night Skate Zwolle

Sport

ZWOLLE - Op vrijdag 13 juli wordt de derde editie van de Night Skate Zwolle verreden. Schaatsvereniging Zwolle nodigt liefhebbers en nieuwsgierigen uit om mee te skeeleren.

Om 19.30 uur vertrekt een groot rijdend peloton vanaf Park de Wezenlanden door Assendorp naar Zwolle-Zuid. Langs de velden en over dijken wordt geskate naar het Engelse Werk, waar een korte pauze wordt gehouden. Het laatste stuk van de route gaat door Spoolde en de Veerallee. Zoals gebruikelijk eindigt de Night Skate in Park de Wezenlanden. Inschrijven op www.nightskatezwolle.nl .

Oefenen met remmen en rijden
Zou het concept inmiddels bekend zijn? Voor het geval dat niet zo is; Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en twaalf jaar of ouder is kan meedoen. De start is om 19.00 uur met de “Stunned Warming Up” om te oefenen met remmen en rijden in een groep. Om 19.30 uur klinkt het startschot en gaan we skaten op de openbare weg, onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek, zodat de weg altijd vrij is! De tocht duurt ongeveer 2 uur (ruim 15 kilometer). De deelname is gratis, maar tijdens de pauze wordt met de pet rondgegaan. Gebruik je kop; helm op!

Fila Skates stelt skates en helmen beschikbaar om uit te proberen. Veiligheid is erg belangrijk. Daarom is een helm verplicht.

Schaatsvereniging Zwolle had zich voorgenomen om dit jaar vijf 'Night Skates' te organiseren. In mei was de eerste.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden