Afbeelding

Vernieler autoruiten wordt opgenomen

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De vernieler van 37 autoruiten eind vorig jaar in Zwolle wordt voor een jaar opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle donderdag.

De 37-jarige Johnny K. liet op 27 december 'een slagveld' achter in de Nijverheidstraat. De man kon het niet hebben dat hij daklozenopvang De Herberg nog niet in kon. Hij was er een halfuur voor openingstijd. Met een baksteen sloeg hij achterruit na achterruit in. De man kampt met psychische problemen die door middelengebruik verergerden. Soms ziet hij kabouters die dingen aan hem doorgeven. Een psychiater en een psycholoog achtten hem volledig ontoerekeningsvatbaar. Het advies was om de man te laten behandelen aan zijn psychische problemen. De rechtbank nam dat advies over. Het was ook de eis van de officier van justitie.

Naast de opname moet de man wel diverse schades vergoeden. In totaal 5.300 euro moet hij betalen aan twaalf eigenaren van auto's.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden