Afbeelding
Reinout van Oekel

Vier het Leven neemt ouderen mee uit in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Stichting Vier het Leven, dat ouderen mee uit neemt, heeft het programmaboekje voor het najaar klaar. Het kan kosteloos worden aangevraagd.

“Uitgaan: het is gezellig, inspirerend of ontspannend. Maar naarmate de leeftijd vordert, is uitgaan niet meer zo vanzelfsprekend. Stichting Vier het Leven neemt ouderen mee uit en neemt de drempel weg die ouderen tegenhoudt om de deur uit te gaan”, legt regiocoördinator Margot Dopheide uit. “Er ligt weer een mooi programma voor ouderen die met begeleiding uit willen naar het Theater de Spiegel en schouwburg Odeon. We zijn heel blij met deze samenwerking. Maar ook kunnen deelnemers naar de film in Filmtheater Fraterhuis, naar het Stedelijk Museum in Kampen of een rondleiding krijgen in het Dominicanenklooster. Voor alle uitjes geldt dat ze worden opgehaald en samen kunnen genieten van een middag of avondje uit.”

In het boekje, dat vrijblijvend kan worden aangevraagd, staan naast de genoemde museumuitjes onder meer de volgende voorstellingen: meerdere keren Orkest van het Oosten, Driving Miss Daisy met Anne Wil Blankers, King Lear met onder andere Huub Stapel, Sophie met Tjitske Reidinga, De Radiodagen met Nederlandse liedjes en Hadewych Minis die zingt, danst en acteert.

Ouderen (65+) die graag uitgaan, kunnen met Vier het Leven mee. Zo kunnen ze in gezelschap genieten van een heerlijke middag of avond uit. Vrijwilligers begeleiden de ouderen persoonlijk van deur tot deur. Driemaal per jaar ontvangen deelnemers het kosteloze programmaboekje en kunnen ze een keuze maken uit voorstellingen uit theater, film of museum. Het arrangement bestaat uit het entreekaartje inclusief een vaste bijdrage voor consumpties, vervoer, parkeerkosten en begeleidingskosten. Tijdens het uitje zelf kan de portemonnee thuis blijven en kan men zorgeloos genieten.

Ouderen, mantelzorgers en/of organisaties die het boekje willen aanvragen, kunnen contact opnemen met het landelijke nummer (035) 524 51 56. Meer informatie is te vinden op www.4hetleven.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden