Afbeelding

Persbericht; Boekpresentatie 2e druk RefleX Natuurlijk (w)eten

· leestijd 1 minuut Algemeen

Persbericht

Zwolle, 18 juli 2018

Celien van Dalen uit Zwolle presenteert tweede druk boek over gezond en natuurlijk eten

Op 6 augustus a.s. presenteert Celien van Dalen van RefleX-Zwolle de tweede druk van haar boek ‘RefleX Natuurlijk (w)eten’. In dit boek legt zij uit wat de kracht van voeding is en hoe je door bewust te eten allerlei lichamelijke klachten kan voorkomen of zelfs oplossen. Maar ook komen de gevolgen van een verkeerd voedingspatroon aan de orde en hoe dit kan leiden tot chronische vermoeidheidsklachten en in sommige gevallen tot aandoeningen als bijvoorbeeld diabetes.

Het bijzondere aan dit boek is, dat het de kennis over voeding die leidend is in onze westerse samenleving combineert met Chinese inzichten over energiesystemen in ons lichaam. Ook wordt in het boek uitgelegd wat de invloed is van stress op ons eetpatroon en hoe we spanning kunnen reduceren. Tenslotte is het een boek dat de lezer praktisch op weg helpt door een 10-wekelijks programma met gezonde en lekkere recepten aan te bieden.

Therapeute Celien van Dalen woont in Zwolle en heeft daar haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde, RefleX-Zwolle. Ze combineert haar eigen visie en ervaring met de kennis die ze in haar medische studie heeft opgedaan. Zelf zegt ze: ‘Onze westerse eetgewoonten leiden tot een veel te grote inname van o.a. ongezonde suikers. De continue schommelingen in onze bloedsuikerspiegel die hierdoor ontstaan, leiden weer tot verkeerd eetgedrag en zo komen we in een vicieuze cirkel terecht. Vitale organen raken uitgeput en een ziekte als bijvoorbeeld diabetes ligt op de loer. Dat weten inmiddels veel mensen, maar concrete veranderingen blijven veelal uit en medicijnen worden uiteindelijk als oplossing ingezet. Dat kan echt anders.’

Celien van Dalen ziet het als haar missie om mensen die zich niet gezond voelen te wijzen op de helende kracht van goede voeding en bewust eten. Het programma Reflex Natuurlijk (w)eten biedt de theoretische kennis die de lezer bewust maakt van de verkeerde gewoonten en de gevolgen hiervan en geeft daarna concrete oplossingen in de vorm van gezonde en eenvoudig toepasbare recepten.

De ideeën van Celien van Dalen vinden inmiddels gehoor bij andere coaches en therapeuten in het land. In een driedaagse cursus leidt Celien deze mensen op tot RefleX Natuurlijk (w)eten-coach. Ook voor hen is het boek RefleX Natuurlijk (w)eten een goed en praktisch naslagwerk waarmee ze cliënten heel concreet kunnen helpen.

Noot voor de redactie:

Van harte welkom bij de boekpresentatie. Voor meer informatie en locatie van de presentatie kunt u contact opnemen met Celien van Dalen, 06-539 451 65 of info@reflex-zwolle.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43