Bram van Polen met Niclas Fullkrug
Bram van Polen met Niclas Fullkrug Raymond Smit / Orange Pictures

Ondanks de matige kipnuggets en nederlaag overheerst tevredenheid bij PEC

· leestijd 2 minuten Sport

(door Jeroen Kuiper)

ILTEN - Kipnuggets zijn geen specialiteit van de cateraar van MTV Ilten, een amateurclub onder de rook van Hannover. Daar is Bram van Polen ook snel achter gekomen. De captain heeft er net vijf kwartier opzitten tegen Hannover’96 (3-1 verlies) en een bordje warm eten gaat er wel in voor hem en zijn teamgenoten. " Doe me maar een paar kignuggets zei ik tegen die gasten, heb ik een heel bord vol. Ze zijn niet te eten " , lacht Van Polen.

Het rustieke Ilten, aan de rand van een heuse zoutberg, wordt deze zaterdag overspoeld met voetbalsupporters. Hannover, nummer dertien in de Bundesliga van afgelopen seizoen, oefent maar al te graag tegen een Nederlandse club. Vorig jaar was FC Twente de opponent, ditmaal mag PEC Zwolle komen opdraven in Ilten. Een herhaling van vier jaar geleden, toen PEC er als bekerwinnaar op een vrijdagavond mocht spelen. En winnen, door Mustafa Saymak en Ben Rienstra werd het 2-1 voor Zwolle. "Ja, dat kon ik me nog herinneren”, zegt Van Polen. "Erwin (Vloedgraven, verzorger) vroeg nog aan Dirk Marcellis of hij er vorig jaar ook bij was. Het lijkt nog maar heel kort geleden, maar het is inderdaad alweer vier jaar geleden.”

Niet dat de aanvoerder uitkeek naar het tripje. Afgelopen woensdag werd er immers al bij KAA Gent (1-0 verlies) in België gespeeld. "Het is wel veel allemaal in zo’n korte tijd. We hebben vrijdag zes uur in de bus gezeten. Ze hadden het beter wat kunnen spreiden.”

Ten opzichte van de vorig trip naar Ilten is er veel veranderd. Alleen Diederik Boer was er destijds ook al bij. De doelman is in de tussentijd op avontuur geweest bij Ajax, terwijl Van Polen (32) al die tijd de club trouw is gebleven. De laatste jaren gaat hij als stopverf door de defensie. Na vorig jaar als linksback te hebben geacteerd mag de Harderwijker zich dit jaar richten op de plek links centraal achterin. "Daar kijk ik wel naar uit”, beaamt Van Polen. "Je kunt vanaf die plek goed leiding geven. Ook kom je veel aan de bal en kun je het spel verdelen. Het is wel een positie die ik goed kan invullen. Al zul je altijd zien dat er al snel links of rechts eentje wegvalt en ik daar kom te staan.”

De smakeloze kipnuggets ten spijt, kijkt Van Polen terug op een prima middag in het Duitse. Voetballend speelt PEC in het eerste uur prima mee. Bij hoekschoppen blijkt echter de Zwolse zwakte, met tweemaal Niclas Füllkrug die raak kopt. Tussendoor scoort PEC een prima doelpunt, na een snelle tegenaanval via Vito van Crooij, Ryan Thomas en doelpuntenmaker Denis Genreau. "Qua spel was het best aardig. Je merkt wel dat dit soort ploegen een niveau hoger spelen. Ze houden de as dicht en kunnen vanuit het niets versnellen. Mooi om te zien.” Dat het duel, dat twee keer zestig minuten duurt, uiteindelijk met 3-1 verloren gaat deert Van Polen dan ook niet.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden