Afbeelding

Zwolse Kunstvrienden maken zomerprogramma bekend

Algemeen

ZWOLLE - Zwolse Kunstvrienden – voorheen Vrienden van het Stedelijk Museum Zwolle – hebben hun zomerprogramma bekendgemaakt.

Op maandag 30 juli kijken ze naar de Van Gogh kunstfilm. Samen met Filmtheater Fraterhuis hebben ze het bezoek aan de exclusieve kunstfilm georganiseerd in het kader van Arts In Cinema. De film belicht Vincent van Gogh vanuit zijn brieven en de brieven van de grootste verzamelaar van zijn werk: Helene Kroller-Müller.

Op zaterdag 11 augustus hebben de kunstvrienden een excursie naar de expositie Paula Modersohn-Becker in Rijksmuseum Twenthe en Museum No Hero in Delden. De deelnemers kunnen ook kiezen voor een rondwandeling door de herbouwde wijk Roombeek. Tussen de middag is er een lunch in het Rijksmuseum Twenthe.

Een bezoek aan de kunstfilm Raphael, the lord of arts staat voor maandag 27 augustus op het programma. Het bezoek aan deze film bij Filmtheater Fraterhuis is ook mogelijk gemaakt door de Zwolse Kunstvrienden en vertelt over het leven en werk van deze intrigerende kunstenaar. Dertig kunstwerken komen in de voorstelling tot leven.

Zie voor meer informatie www.zwolsekunstvrienden.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43