Afbeelding
Senna Selvi

‘Kota Radja’ familie opent grenzeloos en tijdloos ‘Nouveau Asian Cuisine’

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) BINNENSTAD - Wereldgerechten uit alle windstreken, bereid door topkoks uit Azië; het zijn ingrediënten waarmee het nieuwe restaurant Green Leaf zich presenteert. Met aan het hoofd Zi-Shun Chan (33), telg uit een bekende horecafamilie want pa en ma Chan waren eerder actief op de Melkmarkt in Zwolle.

Nee, ze wonen nog steeds in Zwolle-Zuid. “Met veel plezier al meer dan twintig jaar”, zegt Chan Sr. Op zijn verzoek ben ik in Apeldoorn. In de Nieuwstraat 283c waar in een groot appartementencomplex op de begane grond restaurant Green Leaf is gevestigd. De locatie is geweldig en parkeren vormt geen enkel probleem. Chan Sr. heeft namelijk in de ondergrondse garage een 14-tal parkeerplekken gekocht. Auto uit, deurtje door en je komt binnen in een ambiance waar met ruimte op een eigentijdse, moderne en gezellige manier is omgegaan. Het eindresultaat mag er zijn; kleurschakering en interieur zijn helemaal van deze tijd. De credits hiervoor gaan naar de echtgenote van Chan Sr. “Zij heeft de inrichting bepaald en de kleuren gekozen”, zegt hij heel eerlijk. Ruim vijf jaar nadat Chan zijn Zwolse vestiging heeft verlaten blijkt dat deze ras ondernemer bepaald niet heeft stil gezeten. Sterker, achter de schermen bouwde hij aan iets nieuws. Grote vraag, waar? Zwolle zou mooi zijn, maar de stad is, volgens Chan Sr. , redelijk voorzien. Zijn zoektocht brengt hem in Apeldoorn waar zoon Zi-Shun de leiding krijgt.”

Crispy aubergine

“In dit restaurant worden gerechten volgens de ‘haute Asian cuisine’ bereid en geserveerd. Behoudens Oriëntaals en authentiek kan er ook gekozen worden voor meer Westerse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan eendenborst, steak tartaar of pasteitjes. Onze menukaart is een culinaire wereldreis waarbij de populaire sushi uiteraard niet ontbreekt. Wel van deze tijd want gasten zijn anders gaan eten, zijn nieuwsgierig, verleggen hun grenzen en zoeken een nieuwe beleving. Hun zoektocht krijgt van onze koks de toewijding die het nodig heeft. Ik heb al eens gezegd dat onze koks worden uitgedaagd om met nieuwe gerechten te komen”, aldus Zi-Shun. Hij heeft zijn woorden amper uitgesproken of Chan Sr. vult aan. “Onze coquilles, moet je echt eens proberen. Ook de crispy aubergine, uniek zoals wij dat serveren.” Volop enthousiasme, het straalt van beiden af. Passie voor het vak, zowel in het restaurant als achter de diverse kookeilanden. Betaalbaar en Green Leaf hanteert geen tijdslimiet. “Onbeperkt genieten van shared dining, van elkaar, daar past geen tijdslimiet bij. Gezelligheid kent immers geen tijd”, zegt Zi-Shun.

Bekroonde huiswijn

Een mooie opsteker voor de familie Chan is dat hun huiswijnen onlangs zijn bekroond door The Wine & Food Association en Perswijn Magazine. Het geheim achter dit succes? Goede grond, perfect gerijpte druiven, een uitgekiend procedé en een zee aan ervaring. Aardige bijkomstigheid, de wijnen zijn geselecteerd door Wijnkoperij Mondovino. Een Zwolse dubbelslag in Apeldoorn. Hoe mooi kan het leven zijn? Bij het vertrek heeft Chan Sr. nog een leuke verrassing voor Zwolse gasten die naar Green Leaf komen. “Ik wil ze graag verwelkomen. Het voelt voor ons als een ‘terug van weggeweest’. Dat gevoel wil ik graag met onze Zwolse gasten delen. Als ze komen zorg ik ervoor dat ze bij mij in de parkeergarage gratis kunnen parkeren en krijgen ze ook nog eens tien procent korting op de rekening. Wel even vooraf bellen: (055) 201 97 58. Zie voor meer informatie www.restaurantgreenleaf.nl.