Afbeelding

Wijthmen teert niet in dankzij samenwerking met PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – De intensief onderhouden grasmat van vv Wijthmen kan de fikse regenbui die zaterdagmiddag valt wel aan. De voorlopig laatste oefenwedstrijd van PEC Zwolle op het biljartlaken van de amateurclub valt niet in het water, maar begint slechts een half uurtje later. "Dit krijg je niet in een paar weken tijd voor elkaar."

"Er gaat veel tijd inzitten, maar als het er dan weer zo uitziet...” Jan Schrijver, de supervrijwilliger van vv Wijthmen, kijkt met gepaste trots naar het piekfijne natuurgrasveld waar PEC-Levante op gespeeld gaat worden. "We hebben het deze week elke dag besproeid", weet Schrijver.

"Dit is een gezonde, goede mat. Maar dat krijg je niet in een paar weken tijd voor elkaar. We zijn al sinds eind mei bezig", zegt onderhoudsman Alfred Meiberg, die er in samenwerking met de ROVA voor zorgde dat PEC Zwolle tijdens de start van de voorbereiding vier weken lang op een fraai, dichtbij gelegen natuurgrasveld kon trainen en (drie) oefenwedstrijden kon spelen. Na de wedstrijd tegen Levante, die PEC met 3-1 wint, moet Meiberg even bij de kleedkamers komen. Ze hebben wat voor hem.

“Wijthmen bedankt” en “Klasse Alfred” staat er op het door John van 't Schip en Bram van Polen gesigneerde PEC Zwolle-shirt dat door de trainer en de aanvoerder, samen met teammanager Isaak Teunis, overhandigd wordt aan Meiberg. Het moge duidelijk zijn dat PEC Zwolle blij is met Wijthmen en die liefde is geheel wederzijds. Misschien dat de profclub binnen afzienbare tijd wel weer gaat trainen op sportpark De Elshof, al kan persvoorlichter Koen te Riele dat niet bevestigen. Volgens Wijthmen-voorzitter Frans Kerkum wil PEC Zwolle nog wat uren maken op natuurgras in de aanloop naar een uitwedstrijd in de eredivisie (Utrecht uit 19 augustus, Groningen uit 2 september). "Dat hebben we vorig jaar ook gedaan, dus dat zou kunnen", zegt trainer John van 't Schip.

Kerkum hoopt in ieder geval dat PEC Zwolle volgend jaar terugkomt. Het geld dat in het laatje komt dankzij de oefenwedstrijden en de open trainingen van PEC kan de vereniging goed gebruiken. ”We zijn de vereniging met de laagste contributie van alle voetbalclubs in Zwolle. Tweehonderd leden, twee velden. We hebben dit soort acties wel nodig. Zo teren we in ieder geval niet in.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30