Afbeelding

PvdA Zwolle kaart onveilige situaties fietsstraten aan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – “In de tien fietsstraten die Zwolle kent, blijkt nog steeds sprake te zijn van onveilige situaties.” Dat stelt althans de PvdA. De partij uit haar zorgen in een persbericht en stelt vragen aan het college van B en W.

In verschillende fietsstraten zouden auto’s, scooters en motoren soms te snel rijden. Ook zouden lossende vrachtwagens en busjes op de weg voor gevaarlijke situaties zorgen. Raadslid Mart oude Egbrink: “Je moet je als fietser veilig voelen op straat, zeker op een fietsstraat die juist bedoeld is om een veilige situatie voor fietsers creëren. Het idee dat je zo van je sokken gereden kan worden of continu obstakels tegenkomt is dan ook niet goed."

“Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad aan het college van B en W gevraagd de onveiligheid op de Zwolse fietsstraten in kaart te brengen en met oplossingen te komen. Nu er nog steeds sprake is van onveilige situaties lijkt dit niet gebeurd te zijn”, meent de PvdA. “Inmiddels duurt de situatie voort en beginnen inwoners zich steeds meer te roeren. Als PvdA vinden we het daarom belangrijk dat dit snel opgelost wordt. De PvdA vraagt daarom – samen met D66 - nogmaals aan college om de knelpunten snel in kaart te brengen en met oplossingen te komen.”

PvdA en D66 vragen aan het college onder meer of er sinds de motie in 2017 een gesprek heeft plaatsgevonden met de Fietsersbond over het verbeteren van de fietsstraten. Ook zijn de partijen benieuwd in welke fietsstraten volgens het college sprake is van een onveilige situatie en wat daar dan de reden van is. Verder willen PvdA en D66 weten of het eventueel mogelijk is stadsbussen die hier nu nog rijden een alternatieve route te laten volgen.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50