Afbeelding

Theaterspektakel in de lucht: Mobile Homme

Algemeen

ZWOLLE - De voorstelling Mobile Homme van het Franse gezelschap Transe Express Company is op zaterdag 1 september te zien tijdens het Stadsfestival. Het is een theaterspektakel in de lucht van internationale allure.

De organisatie: “Dit jaar wordt het zaterdagavond-spektakel in een heel ander jasje gestoken. Geen traditioneel concert, maar een luchttheatervoorstelling. In de voorstelling Mobile Home vormen drummers en acrobaten een kleurrijke parade op het festivalterrein. Waarna zij met een hijskraan de lucht in gaan en daar, boven het publiek, een betoverend schouwspel met muziek creëren.”

Transe Express Company (Frankrijk) werd in 1982 opgericht door Brigitte Burdin, danseres en choreografe, en beeldhouwer Gilles Rhode. Daaraan voorafgaand trokken ze meerdere jaren met andere groepen mee en deden onder andere ervaring op met circusacts. Transe Express Company heeft onder meer opgetreden tijdens de opening van de Olympische spelen, het Sydney Festival en de wereldkampioenschappen skiën, in meer dan vijftig landen en op vijf continenten.

“Het Stadsfestival is de plek om te ontmoeten. Elkaar, de makers van de kunsten en wellicht jezelf. Het festivalterrein bevindt zich dit jaar weer op het Noordereiland, naast Theater de Spiegel. Een bruisende ontmoetingsplek vol met theatertenten”, aldus de organisatie. De voorstelling op zaterdag 1 september begint om 20.30 uur. Het zaterdagavondconcert is gratis toegankelijk, als aftrap van een nieuw cultureel seizoen.