De gemaskerde Noah Dahlman maakte het afgelopen seizoen veel indruk.
De gemaskerde Noah Dahlman maakte het afgelopen seizoen veel indruk. Pedro Sluiter (archief)

Landstede Basketbal zet grote stappen met Dahlman, Dorsey-Walker en nieuwe Canadees

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - Met het vastleggen van de Canadese pointguard Kaza Kajami-Keane en nieuwe contracten voor de 'blijvers' Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker sloeg de clubleiding van Landstede Basketbal daadkrachtig toe op de transfermarkt. "Ja, we hebben grote stappen gemaakt", beaamt manager Adriaan van Bergen.

Vooral het besluit van Dahlman (28) om in Zwolle te blijven resulteert in blije gezichten bij Landstede. “Noah heeft het afgelopen seizoen in het hele land indruk gemaakt, niet alleen met zijn scores maar ook qua inzicht en persoonlijkheid. Hij is niet voor niets in het All-Stars team gekozen. We weten dat we financieel niet op kunnen tegen clubs uit de Balkan waar hij jaren actief was en nog steeds begeerd wordt. Hij voelt zich thuis in Nederland waar het leven toch heel anders is. Hij viert nu vakantie op de Seychellen na de Basketball Camps kris kras door de VS en keert eind augustus terug.”

Van Bergen is ook content met de contractverlenging van Dorsey-Walker. “Ja, ik ben het met je eens dat hij vorig seizoen te wisselvallig speelde. Maar vanuit de spelersgroep is enthousiast gereageerd op zijn beslissing. Zij zien natuurlijk op de trainingen wat hij kan. En vergeet niet dat het zijn eerste optreden buiten de VS was. Hij heeft absoluut de potentie om door te groeien.”

De Canadese international Kajami-Keane is na Kevin Bleeker het tweede nieuwe gezicht in de selectie. ”We hebben gericht gezocht naar een pointguard met ervaring. Iemand die op de belangrijke momenten opstaat en de bucket aanvalt zoals Brandyn Curry en Carrington Love dat doen bij Donar en Leiden. We kwamen bij hem uit. Hij basketbalde het afgelopen jaar in de G-league bij Toronto 905 waarin ook Oklahoma City speelt. Oud-speler Grant Gibbs is daar nu assistent trainer. Hij denkt dat Kajami-Keane bij ons past. Tyson Hinz, die twee jaar hier speelde en ook Canadees international is, kent hem goed en heeft hem geadviseerd zijn buitenlandse avontuur in Zwolle te beginnen. Er was ook interesse vanuit de Bundesliga.”

Voor het laatste stukje van de puzzel is de club nog op zoek naar een derde Amerikaan. Van Bergen: “Dat zou Franko House kunnen zijn die vorig seizoen ook in Zwolle actief was, maar er zijn nog andere mogelijkheden. We hebben nog even de tijd.”

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13