Lotte van Beek vindt nieuwe ploeg

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – De Zwolse schaatster Lotte van Beek heeft in de Enschedese investeringsmaatschappij Infestos een nieuwe ploeg gevonden.

De investeringsmaatschappij wil zich gaan inzetten voor duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven. Van Beek behoort samen met Ireen Wust en Esmee Visser tot de meer ervaren schaatsers die jonge talenten gaan ondersteunen. Peter Kolder en Wouter Olde Heuvel zijn de trainers en op de achtergrond houdt Gerard Kemkers zich bezig met talentontwikkeling. Samen met onder meer Wust en de gebroeders Mulder startte Van Beek de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen in de TeamNL trainingsgroep van de KNSB onder leiding van Gerard van Velde en Peter Kolder.

Aan het einde van het seizoen 2016/2017 werd Van Beek aan de kant gezet door LottoNL/Jumbo. Daarna vond ze onderdak bij het Gewest Friesland. Ze was op tijd weer in vorm en plaatste zich voor de Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea, waar ze in februari knap vierde werd op de 1500 meter en reserve stond voor de ploegenachtervolging. Op die discipline veroverde Van Beek vier jaar eerder goud in Sochi, Rusland.

Van Beek is blij dat ze zich nu weer in alle rust kan richten op het schaatsen. De eerste kennismaking met de ploeg was de Zwolse ereburger een waar genoegen. “Het was een topkamp, qua trainingen, hoog niveau en met een goede sfeer. We kenden elkaar nog niet dus daar waren we allemaal bij mee, dat de sfeer zo goed was”, aldus Van Beek in een interview op Radio 538.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30