Nummerdor in actie in Rio 2016
Nummerdor in actie in Rio 2016 Nevobo

Nummerdor assistent-bondscoach beachvolleyballers

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Reinder Nummerdor wordt de nieuwe assistent-bondscoach van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De vijfvoudig Olympiër gaat samen met bondscoach Gijs Ronnes de mannenteams trainen en coachen.

De 41-jarige Zwollenaar volgt Jochem de Gruijter op, die hoofdcoach talentontwikkeling wordt binnen de Nevobo. Hij tekent een contract voor een jaar, met de intentie om in ieder geval door te gaan tot en met de Olympische Spelen van Tokio (2020).

Reinder Nummerdor maakte als speler furore in de zaal en op het strand. Als volleyballer werd hij onder meer Europees kampioen in 1997 en nam hij deel aan de Olympische Spelen van Sydney en Athene. Ook speelde hij acht jaar lang in de sterke Italiaanse competitie.

Als beachvolleyballer was Nummerdor erg succesvol met Richard Schuil. Het bekende duo werd drie keer op rij Europees kampioen en nam deel aan de Spelen van Peking en Londen. Bovendien wonnen Schuil en Nummerdor talloze World Tour-toernooien. Na het afscheid van Schuil vormde Nummerdor een team met Christiaan Varenhorst. Met Varenhorst won hij zilver op het WK 2015 in Den Haag en bereikte hij de kwartfinales van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

'Veel leren van Gijs Ronnes'

“Toen Gijs Ronnes mij polste voor de functie van assistent-bondscoach, werd ik meteen erg enthousiast”, vertelt Nummerdor. “Dit is een prachtige kans die ik niet wil en kan laten schieten. Ik heb als speler met Gijs gewerkt en ik sta volledig achter zijn werkwijze. Binnen BTN heerst een uitstekende topsportcultuur. Ik denk dat ik erg veel van Gijs kan gaan leren.”

Voormalig teamgenoot trainen

“Reinder heeft in zijn carrière ontzettend veel belangrijke toernooien gespeeld, en ik denk dat hij met zijn ervaring veel kan toevoegen aan ons topsportprogramma”, licht Gijs Ronnes toe. “Hij heeft veel kennis van het spel en ik reken erop dat hij zich ook als coach gaat ontwikkelen. Natuurlijk wordt het voor Reinder bijzonder om zijn voormalige teamgenoot Christiaan Varenhorst te coachen, maar zowel de staf als de spelers hebben de intentie om hier een succes van te maken. Dat we een Nederlandse coach hebben gevonden is bovendien goed voor de continuïteit van ons programma.”

Reinder Nummerdor komt in oktober direct in actie tijdens het World Tour toernooi van Yangzhou (China) of Las Vegas (USA).

Nummerdor, geboren in IJsselmuiden, speelde in de periode 1993-1996 in Zwolle voor het eredivisieteam dat toen als Kuipers Zwolle door het leven ging. Hij speelde vervolgens twee seizoenen voor Dynamo voordat hij naar Italië vertrok. Daar speelde hij tot en met 2006. Nummerdor stopte in de zaal om verder te gaan als beachvolleyballer. Aan het einde van het seizoen 2014/2015 dook Nummerdor op in het Landstede Sportcentrum, waar hij meetrainde met het succesvolle Landstede Volleybal van Redbad Strikwerda.

 Reinder Nummerdor bij de opening van de EK Beach 2018