Franko House
Franko House Pedro Sluiter

Met House haalt Landstede Basketbal een derde speler terug

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft na Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker ook de Amerikaan Franko House voor een nieuw seizoen vastgelegd. "Hiermee hebben we de powerforward-positie ingevuld", vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

"Franko had afgelopen jaar een goed seizoen. Hij behoorde qua effectiviteit tot de betere spelers van de competitie." De 23-jarige en 2.00 meter lange Franko House verruilde in de zomer van 2017 Ball State voor Landstede Basketbal en komend seizoen is hij dus opnieuw te zien in het shirt van de Zwolse eredivisionist.

“Wij zijn blij dat we door de geringe veranderingen het team voor een groot deel intact hebben kunnen houden. Daardoor hoeft er weinig te worden geïnvesteerd in zowel basketbalinhoudelijke zaken als het groepsproces”, aldus Adriaan van Bergen, die uitkijkt naar de start van het nieuwe seizoen.

“Het team had afgelopen jaar een goed seizoen, waarbij er nog voldoende groei mogelijk is. Met Kaza Kajami-Keane en Kevin Bleeker zijn we in de teamsamenstelling beter geworden. Het belooft een mooi seizoen te worden.” Begin oktober gaat het nieuwe seizoen van start.

Wirjo naar Limburg

Elay Wirjo verkast van Landstede Basketbal naar Basketball Academie Limburg (BAL). De 1m96 lange guard/forward maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van de hoofdmacht, maar kwam nauwelijks in actie in de eredivisie. De teller bleef steken op twee duels in 16/17 en twee duels in 17/18. Wirjo (19) speelde voornamelijk in de Dutch Talent League voor Zwolle, dat in deze competitie afgelopen seizoen als vijfde eindigde.

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 3 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 4 uur geleden