Afbeelding
Herman van der Wal

Stevige inbreng Zwolse ploegen bij Berend Elzerman Toernooi VSCO’61

· leestijd 1 minuut Sport

Het Berend Elzerman Toernooi, het oudste en langst bestaande toernooi van de Noordwest Veluwe vindt vanaf zaterdag 18 augustus voor de 37ste keer op sportpark De Heughte in Oosterwolde plaats. Er is de laatste weken door vele vrijwilligers hard gewerkt op het sportpark om alles in gereedheid te brengen voor de aftrap. Met SVI, WVF en Zwolsche Boys kent het toernooi een stevige Zwolse inbreng.

Het gewaardeerde toernooi is al decennialang de opmaat naar de competitie. Tegelijkertijd is het voor de vele belangstellenden meestal de eerste kennismaking na de vakantie met de veelal vernieuwde selectie van hun favoriete eerste elftal. De BET-commissie streeft altijd naar een aansprekend deelnemersveld en een aantrekkelijke opzet van het toernooi voor toeschouwers en sponsors. Daar lijken ze ook dit jaar weer in geslaagd.

Eersteklasser Nunspeet maakt voor het eerst in de historie zijn debuut op het toernooi. Vertrouwde namen als tweedeklassers SVI, WVF en DOS Kampen, winnaar in 2017, zijn weer van de partij, net als derdeklasser Zwolsche Boys. Tweedeklasser VSCO’61 als organiserende vereniging maakt het halve dozijn clubs vol.

Sinds de nieuwe competitieopzet van de KNVB starten zowel het bekerprogramma als de competitie later. Dat bood de gelegenheid ook het BET later te programmeren, waardoor de deelnemende verenigingen meer voorbereidingstijd hebben op het toernooi en ook met vrijwel volledige selecties kunnen deelnemen. Dat komt de kwaliteit en het niveau van het toernooi ten goede. Dat is terug te zien in stijgende bezoekersaantallen.

Voor de liefhebbers zijn er passepartouts beschikbaar, waardoor ze tegen een aantrekkelijke prijs alle wedstrijden van het toernooi kunnen bezoeken.

Speelschema

Zaterdag 18 augustus

12:30 uur Nunspeet - SVI
14:30 uur VSCO'61 - DOS Kampen
16:30 uur Zwolsche Boys - WVF

Dinsdag 21 augustus

19:15 uur WVF - Nunspeet

Woensdag 22 augustus

19:15 uur DOS Kampen - Zwolsche Boys

Donderdag 23 augustus

19:15 uur VSCO’61 - SVI

Zaterdag 25 augustus

12:30 uur WVF - DOS Kampen
14:30 uur VSCO’61 - Nunspeet
16:30 uur SVI - Zwolsche Boys

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden