Afbeelding

WVF wil naar eerste klasse, maar dat hoeft niet op korte termijn

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE/OOSTERWOLDE - Met een groot deel van de spelersgroep nog op vakantie, heeft het voor de nieuwe WVF-trainer Marcel van der Steege geen zin om veel waarde te hechten aan de resultaten op het Berend Elzerman-toernooi. Al kan hij wel chagrijnig worden van een nederlaag, zoals die tegen Zwolsche Boys (2-1).

Voor de derdeklasser is het in ieder geval een mooie opsteker; winnen van een stadgenoot die een klasse hoger speelt. Twee doelpunten van Rolf Haaksema bezorgden de ploeg van de nieuwe trainer Bart Ester de winst op WVF, dat via de uit de A1 doorgestroomde Lucas Velner wat terug deed. Velner was niet de enige jongeling die opviel bij WVF. "Ik heb genoten van Quinten van de Streek, een jongen van zestien. Die heeft het fantastisch gedaan", zegt Van der Steege, die ook B1-keeper Raphi Spin liet debuteren in de tweede helft en gelijk aanvoerder maakte.

De twee groentjes kregen na afloop een applaus van hun medespelers. Van der Steege speelde in drie blokken van dertig minuten met drie verschillende opstellingen. Hij mist nog te veel spelers om te kunnen spreken van een beoogde basisploeg in het veld. "Daar ben je nog zo ver vandaan, dus in dat perspectief moet je ook naar deze wedstrijden kijken. Ondanks dat kan ik wel een klote avond hebben na zo'n nederlaag. Maar het is even niet anders."

De oud-trainer van DETO, Go Ahead Kampen, WHC, Heino, Nieuwleusen en WZC wil met WVF naar de eerste klasse, maar heeft geen haast. "De ambitie van mij en van de club is om een eersteklasser te worden. Anders was ik hier ook geen trainer geworden. Maar er is geen termijn aan verbonden. Ik ga nu geen doelstelling voor het seizoen neer leggen. Ik moet de spelersgroep nog beter leren kennen en het is afwachten hoe sterk de tegenstanders zijn. In de winterstop kunnen we dat beter bepalen. Bovendien: als je zoals WVF op de tiende plek bent geëindigd, is enige bescheidenheid wel op z'n plaats."

WVF speelt dinsdag tegen Nunspeet als het Berend Elzerman-toernooi verder gaat. Zwolsche Boys speelt woensdag tegen DOS Kampen en SVI treft VSCO '61 op donderdag.