Ronald Mulder
Ronald Mulder Schaatsvereniging Zwolle

Night Skate Zwolle voor MS Research

Sport

ZWOLLE - Op vrijdag 24 augustus houdt Schaatsvereniging Zwolle voor de vierde keer een Night Skate Zwolle. De start van deze speciale editie is in Park de Wezenlanden. Door middel van deze tocht wordt samen met topsprinter Ronald Mulder geld opgehaald voor Stichting MS Research.

Vanwege het goede doel wordt vijf euro inschrijfgeld gevraagd en dat gaat in z’n geheel naar het goede doel. Inschrijven kan op www.nightskatezwolle.nl/inschrijven.

Om 19.00 uur begint Ronald Mulder met de Stunned Warming Up om te oefenen met remmen en rijden in een groep. Om 19.30 uur klinkt het startschot en wordt er gereden op de openbare weg richting Aa-landen onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en twaalf jaar of ouder is, kan meedoen. De tocht duurt ongeveer twee uren (bijna vijftien kilometer).

De speciale editie van de Night Skate Zwolle wordt afgesloten met een verloting, waarbij men kans maakt op bijvoorbeeld een officieel TeamNL-shirt gesigneerd door Ronald Mulder of twee tickets voor een wedstrijd van PEC Zwolle. Loten zijn vooraf of in de pauze te koop. De opbrengst van de verloting gaat ook naar MS Research.
De vereniging benadrukt het belang van veiligheid en stelt het gebruik van een helm verplicht. Fila Skates stelt skates en helmen beschikbaar om uit te proberen.

Op 13 juli van dit jaar was de derde editie en op 21 september is de laatste Night Skate Zwolle van dit jaar.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11