Afbeelding

JobGroup voor werkzoekenden start in september

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf 7 september weer een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers ontdekken wat hun krachten en valkuilen zijn en hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

De JobGroup in september is de vijfde die dit jaar wordt georganiseerd. “Deelnemers van voorgaande JobGroups zijn zeer positief”, volgens stichting Voor Elkaar. Zo besloot Ingrid Hakkert, twee jaar nadat ze haar baan als communicatieadviseur kwijtraakte, om een JobGroup te volgen: “Ik ben op zoek gegaan naar een andere baan en heb veel gesolliciteerd. Ik mocht vaak op gesprek komen, maar kreeg dan toch niet de baan. Ik was niet concreet genoeg, ik wist niet wat mijn kracht was. Wat ik al jaren doe is het enige dat ik kan, dacht ik. Verder dromen durfde ik niet. De JobGroup heeft mij geholpen om na te denken over vragen als: wie ben ik, en wat kan ik? Nu ben ik gekomen tot wie ik écht ben, maar het was niet gemakkelijk. Bij de bijeenkomsten ontving ik veel feedback van de deelnemers, JobGroupleiders en gasten. Dat was ontzettend waardevol. Ik heb nu een keuze gemaakt in wat ik wil, ik ben er echt voor gaan staan en ik weet nu ook hoe ik het aan anderen moet vertellen.”

De JobGroup-bijeenkomsten in september/oktober zijn op vrijdagochtend 7, 14, 21, 28 september; 5, 12 en 19 oktober. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en beginnen om 09.30 uur. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups of bellen naar 06-253 60 355. Aanmelden (verplicht) kan eveneens via zowel de website als telefonisch. Voor wie niet in de gelegenheid is om ’s ochtends deel te nemen, wordt er vanaf november een JobGroup in de avond georganiseerd. Aanmelden daarvoor is al mogelijk.

Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren. Bij diverse projecten wordt ondersteuning geboden aan Zwollenaren die vragen om hulp bij schulden, werk zoeken of integreren. Dat wordt gedaan door goed opgeleide vrijwilligers.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden