Bouy in februari 2017 tijdens zijn vorige periode in Zwolle
Bouy in februari 2017 tijdens zijn vorige periode in Zwolle Pedro Sluiter (archief)

Bouy voor derde periode naar Zwolle

Sport

ZWOLLE - Ouasim Bouy keert opnieuw terug in Zwolle. De 25-jarige oud-Ajacied speelde toen hij dienst was van Juventus al tweemaal eerder in het MAC3PARK stadion en wordt nu voor één seizoen gehuurd van Leeds United.

Ouasim Bouy: "Ik ben heel blij dat ik opnieuw in Zwolle aan de slag kan. Door mijn verleden hier ken ik de club, de supporters en ook nog de nodige teamgenoten. De manier van voetballen past bij mij en ik kijk ernaar uit om het komende seizoen hier weer op het veld te staan."

Technisch directeur Gerard Nijkamp: "Het is geen geheim dat we al een tijd bezig zijn met het versterken van onze defensie. Dat we bij Ouasim zijn uitgekomen is geen toeval. In de periodes dat hij bij ons heeft gespeeld, zijn wij altijd zeer te spreken geweest over zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten. Het stemt mij dan ook tot tevredenheid dat Ouasim opnieuw voor PEC Zwolle heeft gekozen."

Bouy was oorspronkelijk middenvelder, maar speelde in zijn laatste Zwolse periode al als centrale verdediger. Dat was in de tweede helft van het seizoen 2016/2017. Leeds United nam hem in 2017 transfervrij over van Juventus en verhuurde hem direct aan het Spaanse Cultural Leonesa. Na een half jaar keerde hij terug.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden