Afbeelding
Onbekend (Commons)

Dit verzin je niet! Verhalende Journalistiek bij de Schrijversvakschool op de Verhalenboot.

Cultuur

ZWOLLE – Schrijversvakschool Groningen, de schrijversvakschool voor Noord Nederland, start eind september in Zwolle met een nieuwe cursus: verhalende journalistiek. Op maandagavond 3 september geeft de school een gratis kennismakingsles om het programma voor het nieuwe schooljaar toe te lichten.

Kennismakingsles Schrijversvakschool. De Verhalenboot, Pletterstraat 20, 8011VG Zwolle. Maandag 3 september, 19.00-22.00 uur.
Gratis toegang, aanmelden met naam en telefoonnummer via contact@svsgroningen.nl verplicht. Er is plaats voor maximaal 24 personen.

Tijdens de kennismakingsles krijg je verschillende schrijfopdrachten waardoor snel duidelijk is of leren schrijven echt iets voor je is. Op de les van 3 september zijn de opdrachten ook gericht op het verschil tussen fictie en non-fictie.

Over verhalende journalistiek:

Verhalen schrijven die lezen als een roman, zonder dat er een woord aan verzonnen is? De werkelijkheid is vaak verrassender dan fictie. Bij Verhalende Journalistiek leer je de werkelijkheid beschrijven met literaire technieken. Het lesblok (tien dinsdagavonden) is bedoeld voor cursisten die willen werken aan een verhaal dat is gebaseerd op de werkelijkheid, bijvoorbeeld een familieverhaal, een (auto)biografie of een bedrijfsgeschiedenis.
Docenten zijn Friso Schotanus en Joep Boerboom.

Over de Schrijversvakschool in Zwolle

De Schrijversvakschool voor Noord-Nederland heeft een hoofdvestiging in Groningen en een nevenvestiging op De Verhalenboot in Zwolle. In Zwolle starten in de derde week van september de instapmodule Schrijftechnieken A, de module Essay op niveau I en het nieuwe blok Verhalende journalistiek. Tijdens de kennismakingsles is er gelegenheid om vragen te stellen over de lesmogelijkheden in Zwolle en Groningen.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02