Afbeelding
Nico van Maanen

Parade van extremiteiten trekt door de binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

Studenten nemen de Zwolse binnenstad over nu de Bruisweken begonnen zijn. En er is iets bijzonders aan de hand... Voor het eerst werken ArtEZ-studenten van verschillende faculteiten in Zwolle in deze introductieweek samen aan een unieke muzikale voorstelling.

Het resultaat vormt de opening van het Stadsfestival: donderdag 30 augustus vanaf 14.30 uur stellen alle eerstejaars studenten van ArtEZ Zwolle zich in een parade voor aan de stad. Om deze parade van honderden studenten met grote objecten en muziek kan de bezoeker van de binnenstad niet heen.

Dit jaar werken alle eerstejaars van de opleidingen van Art & Design, Docent Theater en het Conservatorium samen. Onder leiding van Theater Gajes maken zij deze week een beeldende en muzikale voorstelling.

Deze parade van extremiteiten trekt donderdag vanaf 14.30 uur door de Zwolse binnenstad en eindigt om 16.00 uur bij Theater de Spiegel. Meer dan 200 studenten nemen het publiek mee in hun eigen zoektocht naar identiteit en daarmee is het Stadsfestival geopend. De parade trekt vrijdag en zaterdag nog een keer door het centrum vanaf 12.30 uur en eindigt op het festivalterrein bij Theater de Spiegel.

De parade is er een van extremen, waarin voor alle uitersten plek is. Er komen verschillende kunstvormen samen: fysiek spel, sculptuur, installaties, muziek en tekst.

Het paradethema ‘extremiteiten’ sluit perfect aan bij het concept Human Matters, de identiteit van ArtEZ Zwolle. Op deze manier wordt in het onderwijs van ArtEZ Zwolle aan de zelfontplooiing en de ambachtelijke en narratieve vaardigheden van studenten gewerkt. Dit vanuit de overtuiging dat kunst een essentieel aspect van onze menselijkheid is en dat we door te leren, te onderzoeken, in gesprek te gaan en te creëren een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30