Afbeelding
Eigen foto

Station is toneel voor historische reis

Algemeen

ZWOLLE – Het stationsgebouw met haar rijke geschiedenis verdient dit jaar extra aandacht tijdens Open Monumentendag. Het is namelijk al 150 jaar in gebruik.

Allemaal Zwolle heeft, samen met theatergroep De Jonge Honden, Historisch Centrum Overijssel, Nederlandse Spoorwegen, gemeente Zwolle en Open Monumentendag 2018 een theatrale route gemaakt waarbij bezoekers op bijzondere wijze meer te weten komen over het stationsgebouw en de spoorzone van Zwolle.

Tijdens Open Monumentendag komen ze op en rond het Stationsplein bijzondere mensen tegen die ze meenemen naar het verleden. Een theatrale route brengt de bezoekers op plekken die ze niet eerder zagen. Het verborgen verleden wordt zichtbaar. Zo kunnen de deelnemers zich in de oude stationsrestauratie wanen en maken ze kennis met de architect, de telegrafiste en Gerrit, het jongetje dat elke dag de rails oversteekt.

Belangtellenden hebben tussen 10.00 en 16.00 uur (met een pauze tussen 12.30 en 13.30 uur) de mogelijkheid om voor een half uur terug in de tijd te reizen vanuit de stationshal aan het Stationsplein 16.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden