Afbeelding

Laatste Pop Up Cinema Fraterhuis van dit zomerseizoen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Laatste Pop Up Cinema Fraterhuis van dit zomerseizoen

Het Fraterhuis neemt afscheid van de zomer en organiseert voor de laatste keer dit seizoen de Pop Up Cinema op het Celeplein. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september start op beide avonden om 21.30 uur de succesfilm ‘The Post’. Een op feiten gebaseerde film met Meryl Streep en Tom Hanks die nauw moeten samenwerken bij de onthulling van geheime documenten over de oorlog in Vietnam.

The Post
1971. De krant The Washington Post komt in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Journalist Ben Bradlee (Tom Hanks) en zijn uitgever Kay Graham (Meryl Streep) zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste deze documenten te onthullen. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun persoonlijke vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post. Het meeslepende, verrassend actuele 'The Post' draait om de zgn. Pentagon Papers. Deze documenten onthulden dat Amerika met opzet de oorlog in Vietnam had verlengd en dat vier opeenvolgende regeringen systematisch daarover hadden gelogen.

Pop Up Cinema
Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks coole buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens vijf weekenden in het zomerseizoen kun je onder de sterrenhemel heerlijk film kijken. Bij het vallen van de koele avondduisternis start steeds een bijzondere en succesvolle film.

Celeplein
Op de zwoele zomeravond zet het Fraterhuis op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en dekens alvast klaar. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door en tijdens de pauze is Café Foyé geopend. De ingang is via de filmfoyer aan de Blijmarkt.

Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden