Afbeelding
Saskia Zwiers

Twaalf gratis rondleidingen in Vrouwenhuis tijdens Open Monumentendag

Cultuur

In het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 worden tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september twaalf gratis rondleidingen gegeven tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het (Oude) Vrouwenhuis was oorspronkelijk een hofje voor bejaarde vrouwen, gesticht in 1742 door de welgestelde Aleida Greve (1670-1742). Het Vrouwenhuis is het oudste hofje van Zwolle, gesticht door een particulier, dat nog het oorspronkelijke pand bezit en voor een deel nog wordt bewoond. Het bezit een voor Nederlandse begrippen unieke collectie schilderijen, gemaakt door amateurschilderessen in de 17de eeuw. Sommige interieurs staan, samen met de meubels erin, op de nationale toonbeeldenlijst van interieurensembles, opgesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Vanaf 11.00 uur begint elk half uur een rondleiding. De laatste is om 16.30 uur.

Een rondleiding duurt ca. 30 minuten en er kunnen 15 personen per rondleiding mee. De ingang bevindt zich aan de Voorstraat 46. De toegang is gratis. Vanwege de drukte wordt aangeraden telefonisch te reserveren op tel. 038 - 422 48 23 of via de mail. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenhuiszwolle.com.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren