Zaalvoetbal in de WRZV-hallen
Zaalvoetbal in de WRZV-hallen

WRZV-zaalvoetbalvereniging trapt af met recordaantal teams

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De zaalvoetbalcompetitie in de WRZV-hallen is van start gegaan, na een vrij korte zomerpauze, met een recordaantal van 83 teams.

De zaalvoetbalvereniging is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Meer dan duizend senioren spelen komend seizoen op maandag- of woensdagavond in één van de acht (recreatieve) competities.

Daarnaast speelt het vlaggenschip van de zaalvoetbalvereniging WRZV/Schildersbedrijf Groeneveld en Zn. dit seizoen in de topklasse E van de landelijke KNVB-zaalvoetbalcompetitie. Het team, een samenstelling van spelers uit de recreatieve competitie, speelt woensdag 5 september thuis in de WRZV-hallen tegen Dynamo uit Lelystad. Het betreft een wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB beker.

Regerend kampioen KPS start overtuigend

De eerste wedstrijden zijn afgelopen week gespeeld in de hoofdklasse B. Deze klasse bestaat dit seizoen uit elf teams en behoudens Europanel kwam iedereen in actie. De regerend kampioen KPS Steigerbouw mocht het spits afbijten en speelde de eerste wedstrijd tegen Bordeaux Groen. KPS was beter en wist dat ook in de score uit te drukken (9-3) en heeft zich gelijk gepositioneerd als favoriet.

Andere kanshebbers dit seizoen zoals FC Hummel en New York Pizza wisten ook de eerste zege veilig te stellen. Beide teams kwamen in actie met nieuwe aanwinsten. Zo wist FC Hummel nipt met 5-4 te winnen van promovendus Innofeet en was New York Pizza met 7-3 te sterk voor FC Holtenbroek. De andere promovendus Aqua Comfort debuteerde met een 5-4 zege op de routiniers van Dozend/Krijtje FC1.

De volgende competitieronde is op maandag 3 september en woensdag 5 september. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma, surf naar www.wrzvzaalvoetbal.nl.

Futsal League

Teams en individuele spelers kunnen zich nog opgeven voor de WRZV Futsal League. De competitie is voor voetballers van vijftien tot en met achttien jaar en wordt gespeeld op de woensdagmiddag. De competitiewedstrijden duren 2 x 20 minuten.

Vanaf vrijdagavond 5 oktober organiseert de WRZV-zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbaltrainingen in de WRZV-hallen. De WRZV-zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainer Lambert Lim Duan en is voor de jeugd van tien tot en met zestien jaar. Aanvang training is 17.45 uur. Aanmelden en inschrijven (vooraf) kan via info@wrzvzaalvoetbal.nl.