HIB Zwolle sport en spel voor iedereen zoekt nieuwe leden

· leestijd 1 minuut Sport

HART IN BEWEGING ZWOLLE Sport en spel met veel plezier voor iedereen.

Zoekt nieuwe leden

HIB Zwolle biedt een uur sport en spel per week voor iedereen, man of vrouw, meer of minder sportief. We zijn geen jeugdvereniging, maar stellen geen bovengrens aan de leeftijd van onze leden, integendeel.

De vereniging HIB bestaat al sinds 1980, in aanvang bedoelt om mensen met een cardiologische verleden gezonder te laten bewegen maar de laatste jaren kan iedereen op elk niveau, mee doen. De leeftijd van de leden varieert van 40 tot 80 jaar. De vereniging is aangesloten bij de Harteraad Nederland.

De vereniging heeft op dit moment vier groepen die sporten op maandag of dinsdagvan 17:00 tot 18:00 of van 18:00 tot 19:00 uur in de gymnastiekzaal bij de Geert Grote-school aan de Van Hille Gaerthéstraat 92 in Zwolle. Het sporten gebeurt onder leiding van een fysiotherapeut.

Elke groep heeft zijn eigen kenmerk. Bij de ene groep wordt soms wat meer gelachen en wat minder stevig gesport; bij een andere groep gaat het er wat fanatieker aan toe. Maar het blijft altijd leuk en de lachspieren worden niet vergeten, en al doende werkt u ook aan uw sociaal netwerk.

De groepen worden klein gehouden, tot maximaal 16 personen, om elke deelnemer zoveel mogelijk kans te geven binnen de groep actief mee te doen. Deelname is laagdrempelig; de kosten worden laag gehouden. Dat is mede mogelijk doordat het bestuur en de verdere organisatie wordt gedaan door vrijwilligers uit de eigen leden.

Momenteel is er plaats voor nieuwe leden zowel mannen en vrouwen, ongeacht de conditie of leeftijd.

Ons motto is: Met plezier werken aan een betere conditie en mobiliteit, in een ongedwongen sfeer en in contact met anderen. U wordt gestimuleerd maar niets moet.

Maandag 4 sept en dinsdag 5 sept start weer het nieuwe seizoen. Kom eens geheel vrijblijvend langs en overleg met de begeleider wat uw wensen en mogelijkheden zijn en welke groep het beste bij u past. Neem uw sportkleding alvast om mee te doen. In overleg kunt u de eerste paar keer gratis mee doen. Er is een AED aanwezig en de zaal ligt naast het Isala ziekenhuis.

De vereniging is aangesloten bij de nationale Harteraad, v/h Hart en Vaatgroep en ingeschreven bij KvK. Veel informatie, contactgegevens en telefoonnummers kunt u vinden op onze website www.hibzwolle.nl. of stuur een mail naar info@hibzwolle.nl of neem telefonisch contact op.