Landstede ZAC Dames 1 verliest eerste oefenduel

De dames van Landstede ZAC hebben zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. Peatminers trok in Vriezenveen met 50-47 aan het langste eind. De eerste periode hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, maar al snel in het tweede kwart slaagde de thuisploeg erin een gaatje te slaan. Via 19-13 gingen de teams rusten bij een stand van 24-15. Na de onderbreking vocht ZAC zich binnen 3 minuten knap terug tot 27-27. De achterstand na 30 minuten spelen bedroeg slechts 1 punt (37-36).

In het slotkwart leek Peatminers opnieuw afstand te nemen (43-36), maar ZAC herstelde de schade en bleef daarmee uitzicht houden op de zege. Bij 43-47 en nog twee minuten op de klok, leek de Zwolse formatie ook daadwerkelijk met de overwinning aan de haal te gaan. In de spannende slotfase zat het echter tegen en dus stapte Peatminers alsnog als winnaar van het veld. Ondanks de nederlaag kan de ploeg van trainer Terrence Smilde terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd.

In Vriezenveen konden de dames voor het eerst deze voorbereiding in wedstrijdvorm aan elkaar wennen en de nieuwe systemen in de praktijk brengen. Het spel zag er zowel verdedigend als aanvallend best goed uit, maar uiteraard is er ook nog genoeg werk aan de winkel. Topscorer werd Anneloes Maneschijn met 12 punten. Gevolgd door Frinke Idzenga (9 punten), Lize-Lot Webbink (8 punten), Nina Koopman (8 punten), Roos Klaassen (5 punten), Romi van der Linden (3 punten) en Marjolein Lubbinge (2 punten).

Peatminers vs. Landstede ZAC: 50-47 (11-9, 13-6, 13-21, 13-11).